Zece unitati scolare din municipiul Lupeni au ramas fara apa potabila [1]

Unitatile de invatamant din municipiul Lupeni au ramas fara apa potabila din cauza datoriilor pe care primaria le are catre societatea de apa din Valea Jiului

.

Zece unitati de invatamant din municipiul hunedorean Lupeni au ramas fara apa potabila / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1

Valeria Andreescu, director adjunct in cadrul Directiei de Sanatate Publica Hunedoara, a declarat ca cele zece unitati scolare au fost debransate de la reteaua de apa potabila dupa ce primaria nu a mai achitat serviciile societatii de distributie a apei din Valea Jiului si ca a cerut suspendarea activitatii in unele scoli.

"Am efectuat controale in sase unitati scolare si am facut propunere de suspendare a activitatii in aceste unitati pana la reluarea furnizarii apei potabile", a declarat Valeria Andreescu.

Costel Avram, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, institutie in subordinea caruia se afla societatea de distributie a apei Apa Serv, a declarat ca Primaria muinicipiului Lupeni nu a mai achitat facturile la apa potabila pentru unitatile scolare inca din anul 2007.

"Cele zece unitati scolare au acumulat datorii de 4,5 miliarde de lei vechi. Primaria Lupeni nu-si face datoria, sa achite apa, desi elevii au consumat-o. Daca nu se incaseaza bani, societatea Apa Serv risca sa ajunga la faliment. Printre copiii care invata in acele unitati sunt si ai celor care trebuie sa achite apa", a afirmat Avram.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Mai 2010 - 05:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35853&titlu=Zece_unitati_scolare_din_municipiul_Lupeni_au_ramas_fara_apa_potabila