Solidaritatea lui Basescu, speculata de Gabi Oprea, refuzata de PSD si PNL. Alesii întreaba cu cat li se taie leafa. Schema de întrajutorare PDL si Verestoy filantropul [1]

Solidaritatea lui Basescu, speculata de Gabi Oprea, refuzata de PSD si PNL

. Alesii întreaba cu cat li se taie leafa. Schema de întrajutorare PDL si Verestoy filantropul

? Politicienii au fost invitati sa-si doneze salariile, în urma crizei financiare, într-un fond deschis, ieri, la o banca de catre independentii din Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si intitulat Solidaritatea.

Mai prompti decat colegii lor de la putere, independentii din Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei au reactionat imediat la intentia presedintelui Traian Basescu de a-si dona salariul într-un fond de solidaritate. La numai o zi dupa ce seful statului a anuntat ca este dispus sa renunte la leafa pana la sfarsitul anului, liderul executiv al independentilor, Gabriel Oprea, s-a dus, ieri, la o banca si a deschis fondul Solidaritatea unde a si virat 8.000 lei din venituri personale. Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a donat si el aceeasi suma, dupa care cei doi i-au invitat pe politicieni sa le urmeze exemplul: "In aceasta perioada de criza financiara este necesar sa fim solidari, sa fim romani pentru romani. Invitam politicienii, parlamentarii, agentii economici si pe toti cei care doresc sa contribuie, sa faca donatii". Printr-un comunicat, ei au precizat ca, saptamanal, sumele depuse în cont vor fi directionate catre Trezoreria Statului, iar toate donatiile vor fi date publicitatii. Traian Basescu îsi va dona însa salariul într-un alt fond pe care îl va crea Guvernul, ne-a precizat Administratia Prezidentiala.

PSD: Primii sa dea parlamentarii PD-L

Afectati si ei de masura diminuarii salariilor cu 25%, parlamentarii nu s-au înghesuit sa faca donatii în fondul UNPR. Reprezentantii opozitiei au motivat ca întai asteapta sa vada donatiile venite de la PD-L. "Eu astept ca parlamentarii PD-L sa urmeze exemplul presedintelui si sa-si doneze salariile", ne-a declarat vicepresedintele PSD, deputatul Rodica Nassar. Ea a aratat ca social-democratii s-ar putea gandi sa-i sprijine direct pe nevoiasi. "Noi vom încerca, din solidaritate, sa-i sprijinim direct pe cei care vin în audienta la noi. E mai bine asa, pentru ca nu exista garantii în legatura cu sumele donate într-un fond, cu destinatia lor", a adaugat Nassar.

Ponta si Fenechiu nu fac gesturi "cinice" si "populiste

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat pentru Gandul ca nu poate participa la un fond inventat de Basescu. "Sa fim seriosi! Pot renunta la o buna parte din indemnziatia mea de parlamentar, pentru un gest real de solidaritate, la fel ca oricare dintre colegii mei din PSD, dar nu ma gandesc sa particip la chestiuni demagogico-populiste de genul celor inventate de Traian Basescu si puse în opera de Gabriel Oprea", a afirmat Ponta.

La randul sau, vicepresedintele liberal, Relu Fenechiu, ne-a precizat ca i s-ar parea cinic sa participe la Fondul Solidaritatea. "E un gest populist, fara nicio finalitate. Daca cineva are nevoie stringenta de o anumita suma de bani, voi ajuta fara sa anunt public gestul meu, nici în prime time ori printr-un comunicat oficial. Ca sa ma trec pe lista, alaturi de Traian Basescu, si sa ma numesc salvatorul patriei, mi s-ar parea un gest, cel putin cinic", spune Fenechiu....(Citeste mai departe în pagina urmatoare)


Publicat de : ---
Data publicării: 11 Mai 2010 - 05:33
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35750&titlu=Solidaritatea_lui_Basescu__speculata_de_Gabi_Oprea__refuzata_de_PSD_si_PNL__Alesii_intreaba_cu_cat_li_se_taie_leafa__Schema_de_intrajutorare_PDL_si_Verestoy_filantropul