Parlamentarii români și maghiari au vizitat județul Maramureș [1]

O delegație de parlamentari români și maghiari au vizitat, în perioada 19-20 aprilie, județul Maramureș. Deputații din Comisia pentru Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibru Ecologic din Parlamentul României și din Comisia de Mediu a Parlamentului Ungariei a vizitat societatea Transgold și iazul Bozânta, unde în urmă cu cinci ani a avut loc accidentul ecologic.

Președintele Comisiei de Mediu din Parlamentul Maghiar, Turi Kovacs Bela,a declarat, la conferința de presă, că scopul vizitei a fost de a vedea progresele realizate pe linie de mediu. El a spus: „Am rămas vizibil impresionați de ceea ce am văzut. Am constatat că foarte multe din punctele convenite în cadrul Convenției au fost realizate. În curând România va deveni membră a Uniunii Europene. Este normal ca fiind vecini să avem interese comune pe probleme de mediu. Este nevoie de transparență și sinceritate de ambele părți”. Parlamentarul maghiar a declarat că la societatea Transgold s-a îmbunătățit foarte mult, în sens pozitiv, și că măsurile luate asigură securitatea iazului Bozânta. Demnitarii maghiari vor întocmi un raport care va fi înaintat Comisiei de Mediu din Parlament.

Deputatul Seres Denes, secretar al Comisiei pentru Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibru Ecologic din Parlamentul României a spus: „I-am primit pe colegii maghiari cu toată transparența. Înlăturarea în cel mai scurt timp a factorilor care periclitează mediul înconjurător este în interesul tuturor. Dacă vom acționa în comun suntem siguri că vom putea influența executivele celor două țări să se implice și mai mult în protecția mediului înconjurător”.

Deputatul Petru Lificiu a menționat că peste 90% din legislația actuală în domeniul protecției mediului este în conformitate cu normele europene.

La întâlnire au participat Excelența Sa, Terenyi Janos ambasadorul Republicii Ungaria în România, diplomați din cadrul Ambasadei și Consulatului Ungariei, directori din ministere, experți în domeniu, autorități publice locale și șefi de servicii deconcentrate.

Cele două delegații au concluzionat că vizita a fost deosebit de utilă pentru ambele părți.
Publicat de : ---
Data publicării: 21 Apr 2005 - 09:45
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3555&titlu=Parlamentarii_romani_si_maghiari_au_vizitat_judetul_Maramures