Deputații ''aduc'' în administrație tineri profesioniști [1]

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, cadrul legal de numire pe post și salarizare a managerilor publici, respectiv a funcționarilor publici, denumiți astfel printr-o ordonanță de urgență.

Actul normativ vizează încadrarea imediată a absolvenților proiectului PHARE RO 10603, componenta stagiari 2003-2004, pe funcțiile de manager public, în acest mod permițând tinerilor profesioniști, care au beneficiat de programe de instruire și stagii de practică în sisteme administrative din statele UE, să exercite atribuții și responsabilități specifice în reforma administrației publice. Ordonanța care a primit acceptul deputaților propune instituirea unei comisii pentru manageri publici, ca organism independent, separat de comisia pentru Bursa specială Guvernul României.

Reforma funcției publice este o prioritate a strategiei guvernului privind modernizarea administrației publice și își propune crearea unui corp profesionist de funcționari, stabili și neutri din punct de vedere politic, comparabil cu cel existent în țările Uniunii Europene. În acest scop, România a primit fonduri comunitare în valoare de patru milioane de euro prin proiectul PHARE RO 10603.
Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 21 Apr 2005 - 09:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3553&titlu=Deputatii__aduc__in_administratie_tineri_profesionisti