Senatorul Catalin Voicu a plecat sa se predea: Mi-am luat strictul necesar, ca in armata

Magistratii Curtii Supreme de Justitie si Casatie judeca astazi cererea de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, acuzat, printre altele, de trafic de influenta

.

UPDATE 20.20 Catalin Voicu a ajuns la Directia de Cercetari Penale, fiind insotit de unul dintre avocatii sai.

taguri catalin voicu justitie dna arest senat

Senatorul a intrat in sediul Directiei de Cercetari Penale imbracat sport, purtand o bluza de trening, iar pe cap o sapca.

UPDATE 19.56 Catalin Voicu a plecat la Politia Capitalei sa se predea. El a declarat la iesirea din casa: "Nu ma tem de nimic pentru ca stiu exact ce am facut. Mi-am luat cu mine doar strictul necesar, periuta de dinti....Nu domnisoara, acolo nu ai timp de citit, acolo ai nevoie doar de exercitii fizice, sa te mentii in forma. Imi amintesc de armata, cum era acum 24 de ani cand am plecat in armata. Eu va rog, lasati-mi familia in pace. Plecati de aici. Cu cine o sa fiu coleg de celula? Ce fel de intrebare e asta? Fiti sigura ca primul bestseller pe care o sa il scriu in celula o sa vi-l dau"

Avocatul lui Catalin Voicu, Mihai Dinu, a declarat ca senatorul PSD va fi arestat in aceasta seara. Intrebat despre probele procurorilor impotriva lui Voicu, avocatul lui a spus: "Motivele sunt foarte cunoscute, sunt cele invocate si azi de PIICJ. Nu sunt motive noi, practic sunt aceleasi argumente pe care toata lumea le stie, cele care au stat la baza sesizarii Senatului. In rest, dosarul penal are un caracter de confidentialitate si nu as putea sa va spun decat ceea ce se cunoaste public.

Categoric vom depune recurs in cursul zilei de maine si vom folosi toate caile prevazute de lege. Incarcerarea se va produce aceasta dupa-amiaza"Despre faptul ca Voicu ar fi intentionat sa continue unele activitati ilegale, avocatul a spus ca "acesta este un punct de vedere preluat de la Parchet. Sunt probe care infirma o asemenea opinie cu privire la conduita senatorului. Opinia noastra, dedusa din probe, este ca din decembrie 2009 si pana acum, nu a aparut o situatie juridica noua. Pur si simplu procurorii au prezentat-o astazi intr-o altfel de forma, care i-a dat un alt inteles".Despre faptul ca Voicu ar fi incercat ascunderea adevarului: "Nu s-a pus aceasta problema, ca Voicu a incercat sa impiedice aflarea adevarului. Doar s-a invocat oral acest lucru".

UPDATE: Decizie fara precedent: ICCJ a decis arestarea senatorului Catalin Voicu

Magistratii de la ICCJ a admis cererea de arestare preventiva pentru 30 de zile a senatorului Catalin Voicu. Acesta poate face recurs la decizia ICCj in termen de 24 de ore.

UPDATE: Voicu despre intrarea pe usa destinata arestatilor in sediul ICCJ: "Am intrat prin spate pe o usa deschisa. Acolo am putut si eu sa-mi parchez masina. Ati vazut ce aglomeratie era".

Senatorul Catalin Voicu a declarat ca si-a argumentat nevinovatia in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie. " Am prezentat argumente si mi-am sustinut punctul de vedere", a declarat Voicu din fata casei sale, dupa iesirea de la audieri.

UPDATE: Senatorul Catalin Voicu s-a aratat mai mult decat zgarcit la vorba la iesirea de la audierile de la ICCJ. Intrebat de un reporter daca are incredere ca magistratii nu vor decide arestarea sa preventiva, Voicu a replicat: "Dar dumneavoastra de ce respirati si nu muriti?!".

Senatorul nu a dorit sa faca declaratii si s-a limitat sa spuna ca decizia apartine exlusiv instantei. Audierile in cazul Voicu s-au finalizat. Va tinem la curent cu decizia magistratilor.

UPDATE: ICCJ a dispus anchetarea modului in care Catalin Voicu a intart in institutie

Catalin Voicu a intrat in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie folosind usa destinata angajatilor si persoanelor lipsite de libertate, fapt nepermis prin regulamentul instantei supreme. In consecinta, magistratii de la ICCJ au dispus anchetarea modului in care senatorul a patruns in cladire.

UPDATE 12.31: Senatul a respins cererea senatorului Catalin Voicu de a fi audiat in plen. Voicu declara in aceasta dimineata ca se asteapta la o "decizie legala, inteleapta si fireasca".

Catalin Voicu a declarat ca avizul Senatului pentru arestarea sa este lovit de nulitate absoluta.

Senatul si-a dat miercuri acordul pentru arestarea lui Catalin Voicu in timp ce acesta era internat la Spitalul Universitar din Capitala. Joi, senatorul Catalin Voicu a trimis o scrisoare Biroului Permanent al Senatului, motivand ca votul dat in favoarea arestarii sale nu este valabil pentru ca nu a fost ascultat in plen. El a cerut sa fie audiat in prima sedinta a plenuluiDirectia Nationala Anticoruptie (DNA) a depus, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a senatorului PSD.Senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.In acelasi dosar mai sunt urmariti penal presedintele Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la traficul de influenta savarsit de senatorul PSD Catalin Voicu, precum si omului de afaceri Costel Casuneanu.Potrivit procurorilor, in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.Voicu a venit cu "sufletul deschis" pentru a-si sustine cauzaIn aceasta dimineata, senatorul PSD Catalin Voicu a afirmat ca merge la ICCJ "cu sufletul deschis" pentru a-si sustine "cauza", adaugand ca vrea sa demonteze chestiunile "neesentiale" din dosarul sau."Este clar ca deja vroiau sa fiu condamnat in media si de abia pe urma sa vada daca pot fi condamnat in instanta. Asta este o chestiune. Si mai tineti minte: un rechizitoriu, cu cat este foarte lung sau un dosar cu cat este mai mare, cu atat este mai subtire - este un principiu de drept", a afirmat Voicu.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mar 2010 - 06:23
 

Link știre