Senatorii au adoptat in unanimitate Legea de acordare a contravalorii trusoului pentru nou-nascuti [1]

Potrivit noului proiect legislativ parintii nou-nascutilor vor primi un sprijin de 150 de lei

. Acesti bani reprezinta contravaloarea trusoului care ar fi trebuit sa contina haine, lenjerie si produse pentru ingrijire.

Senatorii au adoptat in unanimitate Legea de acordare a contravalorii trusoului pentru nou-nascuti Imaginea 1/1

Proiectul de modificare a Legii a fost adoptat in unanimitate de Senat, cu 87 de voturi pentru, niciun vot impotriva si nicio abtinere. Acesta prevede ca parintii nou-nascutilor sa primeasca contravaloarea trusoului pe care il primeau in baza legii 482/2006, in cuantum de 150 de lei.Initiatorii explica, in motivarea propunerii legislative, ca autoritatile au intampinat, inca de la intrarea in vigoare a acestei legi, dificultati in gasirea unui furnizor care sa asigure produsele ce compun trusoul, legea trecand printr-o serie de modificari. Acordarea contravalorii trusoului ar elimina si problema banilor cheltuiti pentru transmiterea acestor drepturi, precum si problema cheltuielilor administrative.Senatul este prima Camera sesizata.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Mar 2010 - 06:28
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35502&titlu=Senatorii_au_adoptat_in_unanimitate_Legea_de_acordare_a_contravalorii_trusoului_pentru_nou_nascuti