Pacientul Voicu spune ca arestarea sa Óncuviintata de Senat e ilegala [1]

Catalin Voicu cere Senatului sa fie ascultat Ón plen si sustine ca decizia privind arestarea preventiva e lovita de nulitate

? Senatorul sustine ca hotararea Parlamentului privind Óncuviintarea arestarii sale preventive este lovita de "nulitate absoluta"

Catalin Voicu Óncearca sa amane solutionarea Ón justitie a cererii de arestare a sa preventiva

. Senatorul a solicitat, ieri, Parlamentului sa fie audiat Ón prima sedinta a plenului din aceasta saptamana, pe motiv ca hotararea de acum cateva zile privind Óncuviintarea arestarii sale este lovita de "nulitate absoluta". "Nu a fost Óndeplinita conditia prealabila si obligatorie de ascultare Ón sedinta de plen a Senatului, prevazuta Ón Constitutie si Ón Statutul deputatilor si senatorilor", a argumentat Voicu cererea sa, aratand ca el solicita acum sa-i fie respectat un "drept constitutional, legal si regulamentar".

Senatorul s-a legat de faptul ca la momentul votului Ón plen el s-a aflat Óntr-o situatie de "imposibilitate obiectiva" de a fi prezent, "fiind un fapt de notorietate publica datorita mass-media". Voicu explica, astfel, cum Ón noaptea de 23 spre 24 martie a fost internat Ón Spitalul Universitar de Urgenta pentru probleme cardio-vasculare, iar Ón data de 24, Ón jurul pranzului, a solicitat externarea pe propria raspundere pentru a se prezenta la sedinta Senatului, numai ca Ón timpul deplasarii, cu cateva minute Ónainte de lucrari, i s-a facut iar rau, fiind reinternat: "In aceste conditii am fost Óntr-o situatie de imposibilitate obiectiva atat de a participa la sedinta de plen si de a fi audiat, cat si de a Ónstiinta conducerea Senatului si de a adresa o cerere scrisa pentru amanarea audierii subsemnatului".

"Ascultarea mea de catre Comisia juridica a Senatului, care s-a efectuat la cererea subsemnatului, nefiind obligatorie potrivit legii, nu poate fi echivalata cu ascultarea prealabila si obligatorie Ón plenul Senatului. In conditiile expuse, subsemnatul am fost privat de dreptul constitutional, legal si regulamentar de a-mi prezenta Ón plenul Senatului pozitia si apararile cu privire la cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, privind Óncuviintarea arestarii subsemnatului", scrie Voicu Ón solicitarea adresata Senatului. Toni Grebla: "Solicitarea pare mai mult sicanatorie"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, sustine ca solicitarea Ónaintata de Catalin Voicu va fi dezbatuta abia marti de Biroul Permanent, pentru a se decide daca i se va da curs, adica Ón aceeasi zi Ón care sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie va discuta cererea de arestare preventiva. "Solicitarea a fost Ónregistrata la Cabinet. O voi Ónainta catre Biroul Permanent al Senatului care se va Óntruni marti si voi cere un punct de vedere pe acest subiect din partea Comisiei juridice a Senatului", a declarat Geoana.

Cererea lui Voicu a fost comentata de presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Grebla, el apreciind ca aceasta "pare mai mult sicanatorie". "Mai cauta un motiv Ón plus pentru a spune ca solicitarea de Óncuviintare a arestarii este nelegala", a adaugat Grebla. Marti, la ora 11, ICCJ va judeca cererea de arestare preventiva a lui Voicu, dupa ce, vinerea trecuta, DNA a depus solicitarea la Inalta Curte fiind invocate infractiunile de trafic de influenta Ón forma continuata, fals Ón Ónscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, Ón legatura cu fapte de coruptie, Ón forma continuata.


Publicat de : ---
Data public„rii: 29 Mar 2010 - 06:26
 

Link ļtire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35496&titlu=Pacientul_Voicu_spune_ca_arestarea_sa_incuviintata_de_Senat_e_ilegala