Toni Grebla: Senatul a hotarat ca justitia sa isi faca datoria in cazul Voicu [1]

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, a declarat duminica seara la Realitatea TV ca decizia in cazul lui Catalin Voicu este un semnal politic ca niste afaceri judiciare trebuie judecate in instanta

.

Catalin Voicu / FOTO: gruprc.ro Imaginea 1/1

"Ceea ce am hotarat in plen a fost ca justitia sa isi faca datoria. A fost un semnal politic ca niste afaceri judiciare trebuie judecate in instanta. Am tras concluzia ca solicitarea de arestare preventiva nu are nimic politic in ea, nu il impiedica sa isi exercite puterile politice si am dat aviz. Justitia e cea care trebuie sa se pronunte, cred ca domnul Catalin Voicu acum greseste fortand Senatul sa rezolve o problema care e strict de competitia justitiei", a precizat Toni Grebla.

Presedintele Comisiei Juridice a mai spus ca, strict formal, Senatul  nu avea niciun fel de instiintare din partea senatorului Voicu ca ar vrea sa fie ascultat in plenul Senatului. "Nu ne-au trimis niciun act medical ca sa decidem altfel. In functie de diagnostic, am fi analizat si am fi decis in consecinta. Noi nu lucram cu stirile ci cu documente care parvin Senatului", a adaugat Grebla."Noi exprimam un vot politic si vrem ca justitia sa isi indeplineasca menirea. Insa noi trebuie sa ne punem problema din punct de vedere institutional, ar fi trebuit sa avem doua lucruri: sa ni se justifice de catre DNA ca Voicu este pericol public si sa exprimam votul dupa audierea sa. Ni s-au pus la dispozitie 12 volume, care trebuiau sa fie cunoscute exclusiv de procurori, trebuiau sa fie secrete. De ce DNA da dosare secrete la mediul politic si nu ne da date relevante ca omul constituie pericol public? Ministerul Justitiei trebuie sa explice si el de ce se petrece aceasta incalcare de procedura. Daca as fi in locul dansului, as pleca din tara", a precizat la Realitatea TV si senatorul PNL Ioan Ghise.

Ghise a mai spus ca Senatul nu se poate aduna si sa "dez-aduna" in functie de cum urca scarile cineva.  "Ce rost are sa te oferi sa fii ascultat de catre un organism care nu e competent? Nu poti sa ii refuzi unui senator dreptul de a fi audiat, dar votul plenului Senatului se da dupa audierea sa. Sa spuna domnia sa o data la care poata sa vina, Senatul trebuie sa se pronunte pe tema asta", a precizat senatorul PNL.

"Oricine se uita in constitutie afla ca Voicu putea fi trimis in judecata in fiecare zi, din decembrie 2009. parlamentarii pot fi trimisi in judecata, insa nu pot fi arestati", a mai spus Ioan Ghise.

Analistul politic Dan Pavel a atras atentia ca Voicu a fost la un pas de a deveni ministru de Interne, "exact ca si lupul pus paznic la oi". "El arata suspect. Numai pe baza impresiei nu poti sa ceri arestarea unui om, ori ce e acolo in stenograme pare a fi discursul unui om fara repere rationale, pare beat. Se stie ca oamenii la carciuma discuta vrute si nevrute", a adaugat Dan Pavel.

Senatorul Catalin Voicu reclama ca votul Senatului privind arestarea sa nu ar fi unul valabil. In respectiva cerere, Voicu precizeaza ca doreste sa se adreseze plenului Senatului in prima sedinta de lucru, intrucat nu a reusit sa-si prezinte punctul de vedere, din motive medicale, in momentul in care senatorii au votat pentru incuviintarea arestarii sale.

Acuzatiile aduse lui Voicu sunt: trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

 

 

 


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Mar 2010 - 06:26
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35495&titlu=Toni_Grebla__Senatul_a_hotarat_ca_justitia_sa_isi_faca_datoria_in_cazul_Voicu