Basescu a promulgat legea pentru garantarea obligatiilor pentru modernizarea Ford [1]

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind promulgarea legii pentru ratificarea Acordului de garantie dintre Romania si BEI privind garantarea in proportie de 80% a obligatiilor aferente Contractului de finantare in valoare de 400 milioane euro pentru modernizarea Ford

.

Senatul a adoptat in 23 martie legea pentru ratificarea Acordului de garantie dintre Romania si BEI privind garantarea in proportie de 80% a obligatiilor aferente Contractului de finantare in valoare de 400 milioane euro pentru modernizarea fabricii Ford de la Craiova.

Legea a primit 73 voturi "pentru", 3 abtineri si niciun vot "impotriva". Acordul de garantie a fost adoptat si de Camera Deputatilor pe 17 martie, in procedura de urgenta.

Dupa consultarile cu partidele desfasurate recent la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu le-a transmis reprezentantilor formatiunilor parlamentare sa accelereze procedura de aprobare a eliberarii garantiilor statului roman pentru investitia Ford de la Craiova.

"Va este cunoscut probabil ca Ford pregateste lansarea in productie a unui nou model de automobil. Din pacate, stationarea indelungata a proiectului in Parlament risca sa intarzie lansarea noului proiect, iar asta inseamna locuri de munca", a subliniat seful statului.

 

Publicat de : ---
Data publicării: 26 Mar 2010 - 05:51
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35490&titlu=Basescu_a_promulgat_legea_pentru_garantarea_obligatiilor_pentru_modernizarea_Ford