"Vrea justiție sub comandă politică!" [1]

PSD despre "reprezentația Băsescu" în fața Consiliului Superior al Magistraturii

Potrivit unui comunicat al PSD, remis presei în cursul zilei de ieri, "reprezentația" susținută de președintele Traian Băsescu la ședinta Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) constituie "o nouă ingerință flagrantă a actualei puteri în atribuțiile puterii judecătorești". "Recidiva prezidențială urmărește ceea ce pare să fie unicul scop al actualei puteri: înlocuirea unor membri aleși ai CSM, care nu răspund favorabil comenzilor politice", apreciază PSD
"În disprețul" prevederilor constituționale și ale legii organice care guvernează organizarea și funcționarea CSM, președintele României "a somat" membrii Consiliului să decidă că "nerealizarea sarcinii de care este responsabil membrul CSM, în afara celor care sunt membri de drept, duce la revocarea din CSM".
În opinia social-democraților, acest lucru este "cu atât mai șocant" cu cât este vorba, de fapt, de sarcini stabilite printr-o hotărâre de guvern.
"Pe același ton amenințător, președintele țării a cerut Consiliului să găsească o formă de colaborare cu ministrul Justiției, care, potrivit aceluiași , beneficiază atât de susținerea guvernului, cât și de cea a două partide, PNL și PD, din cele patru componente ale coaliției guvernamentale", se mai afirmă în comunicat, PSD întrebându-se "pentru cât timp va continua Traian Băsescu să își asume rolul de purtător de cuvânt a două dintre partidele coaliției, în disprețul public al prerogativelor date de mandatul prezidențial".
Potrivit comunicatului PSD, cu același prilej, ministrul Justiției a acuzat Consiliul Superior al Magistraturii că "ia decizii greșite și nu respectă legea", exemplificând cu faptul că patru posturi de conducere din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt vacante din data de 28.12.2004.
"În calitate de membru al CSM, doamna ministru avea posibilitatea să semnaleze această , după cum ea însăși o numește, iar faptul că nu a procedat astfel o acuză în mod direct", consideră PSD.
Publicat de : ---
Data publicării: 21 Apr 2005 - 08:20
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3529&titlu=__Vrea_justitie_sub_comanda_politica___