Funar si Vacaroiu se impotrivesc despagubirii Regelui Mihai I [1]

Senatorul PPRM Gheorghe Funar si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, au descoperit ca au un lucru in comun: nu sint de acord cu proiectul de despagubire a Regelui Mihai I.

Liderul grupului PPRM de la Senat, Gheorghe Funar, a incercat sa convinga ieri Biroul Permanent sa scoata de pe ordinea de zi a sedintei de plen proiectul de lege privind reglementarea situatiei bunurilor fostului suveran Mihai I. Informatia a fost oferita de vicepresedintele Senatului, Sabin Cutas (PUR), care s-a aratat uimit de cererea senatorului. In solicitarea sa, Funar a calificat proiectul de lege drept „o rusine pentru Senat”, insistind asupra aminarii votului final. Surprinzator, dat fiind ca proiectul de despagubire a regelui a fost emis de guvernul Nastase, propunerea liderului senatorilor peperemisti a fost imbratisata si de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, care, spune Cutas, „a propus retrimiterea proiectului de lege la guvern pentru un nou punct de vedere”. In ciuda dorintei PPRM si PSD, proiectul de lege va figura totusi luni pe agenda de lucru a plenului, o data cu celelalte proiecte de lege supuse adoptarii de Comisia juridica, intrucit, deocamdata, Biroul Permanent nu a luat nici o decizie. Legea este contestata nu numai de parlamentari, ci si de mai multe asociatii evreiesti care protesteaza si ele impotriva despagubirii Regelui Mihai I, acuzindu-l ca a participat „la confiscarea unor bunuri evreiesti“. Termenul pentru aprobarea tacita de catre Senat a proiectului de lege expira pe 3 mai.
Publicat de : Raul Balogh
Data publicării: 21 Apr 2005 - 08:17
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3525&titlu=Funar_si_Vacaroiu_se_impotrivesc_despagubirii_Regelui_Mihai_I