Covasna: Primării fără secretari din cauza lipsei studiilor de specialitate [1]

Mai mulți secretari ai unor comune din județul Covasna urmează să fie eliberați din funcții ca urmare a faptului că nu îndeplinesc cerințele referitoare la studiile pentru respectivele posturi, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Prefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că la jumătatea acestui an expiră termenul până la care secretarii de primării puteau să-și ia licența în studii juridice sau de administrație publică, drept urmare, cei care nu au făcut acest lucru vor fi eliberați din funcții.

Potrivit prefectului, în această situație se află secretarii comunelor Catalina, Comandău, Ghelința, Reci, Sânzieni și Zăbala. Cu toate acestea, problema secretarului din comuna Comandău se va rezolva prin pensionarea acestuia, în vreme ce este posibil ca și cea a celui din Sânzieni să se rezolve în cele din urmă, dacă acesta va obține licența pe specialitate.

Secretarii de primării au termen de prezentare a licențelor în studii juridice sau administrative până pe 19 iulie 2009, urmând ca apoi să li se poată aplica sancțiunea eliberării din funcție, pe motiv de lipsă a studiilor juridice sau administrative.
Publicat de : Monica RIZEA
Data publicării: 30 Iun 2009 - 05:22
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33506&titlu=Covasna__Primarii_fara_secretari_din_cauza_lipsei_studiilor_de_specialitate