Liberalii au cerut suspendarea ministrului Tineretului și demiterea președintelui Camerei Deputaților [1]

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii cer președintelui Băsescu să o suspende din funcția de ministru al Tineretului și Sportului pe Monica Iacob Ridzi. Liberalii mai solicită PDL să o demită de la conducerea Camerei Deputaților pe Roberta Anastase.

"În privința cazului Ridzi am fost informați că procurorul general a trimis către conducerea Camerei Deputaților o scrisoare prin  care informează că au declanșat cercetări prealabile în cazul afacerii scenelor achiziționate de ministra Tineretului și Sportului, doamna Ridzi. În conformitate cu atitudinea pe care a manifestat-o domnul Băsescu la situații similare, și aduc aminte de cazul ministrului Atanasiu, solicităm președintelui să o suspende din funcție pe doamna ministru Ridzi", a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței Biroului Politic al PNL.

Orban a precizat că PNL speră ca ancheta, declanșată de Parchetul General, nu este "un artificiu procedural pentru a o scuti pe doamna Ridzi de efectele activității depuse de Comisia de anchetă", ci o acțiune care urmărește aflarea adevărului.

Tot PNL mai solicită conducerii PDL să o demită pe Roberta Anastase din funcția de președinte a Camerei Deputaților pentru "obstrucționarea justiției prin ținerea la sertar a unei perioade de peste 35 de zile a solicitării procurorului general în cazul lui Năstase".

Adriana Ferenk


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iun 2009 - 05:21
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33500&titlu=Liberalii_au_cerut_suspendarea_ministrului_Tineretului_si_demiterea_presedintelui_Camerei_Deputatilor