Sectorele 1 si 2 s-au asociat în proiectul ?Telegondola? [1]

30

.03.2009

In Capitala, proiectul telegondolei ca mijloc de transport în comun începe sa prinda contur. Consiliile locale ale sectoarelor 1 si 2 au aprobat asocierea în vederea demararii lucrarilor de constructii la telegondola. Proiectul apartine Primariei sectorului2 si, initial, a fost gandit sa fie executat în doua variante. Cea scurta porneste din Dobroiesti, trece peste lacurile Fundeni, Plumbuita, Tei si se opreste în buza lacului Floreasca. Aceasta varianta a fost conceputa în cazul în care Primaria Capitalei si Primaria sectorului1 nu si-ar da acordul ca „telefericul” sa treaca si peste lacurile Floreasca si Herastrau. Varianta lunga porneste de la Lebada si se opreste în Herastrau.

In ambele variante, pe malurile lacurilor vor fi amenajate faleze pietonale, statii de urcare si coborare din telegondola si parcari. Acum, dupa ce Consiliul Local al sectorului1 a aprobat asocierea, pentru punerea în practica a proiectului telegondolei mai trebuie doar aprobarea consilierilor municipali. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu s-a pronuntat împotriva acestui proiect si, în urma cu ceva timp, a lasat sa se înteleaga ca ar sprijini proiectul primarului sectorului 2, Neculai Ontanu. Consilierii municipali sunt sceptici deocamdata în privinta asocierii, sustinand ca, în 2009, nu vor fi bani pentru astfel de investitii. Pentru atragerea de fonduri europene, proiectul telegondolei ca mijloc de transport în comun a fost inclus în domeniul „crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism în vederea valorificarii resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”, al Planului Regional de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Mar 2009 - 06:01
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32764&titlu=Sectorele_1_si_2_s_au_asociat_in_proiectul_?Telegondola?