Antonescu: Devansarea alegerilor ar arăta că lui Băsescu îi e frică [1]

Aflat în prima sa vizită în țară în calitate de președinte al liberalilor, Crin Antonescu a declarat, la Timișoara, că nu este de acord cu organizarea alegerilor prezidențiale o dată cu alegerile europarlamentare, iar acest lucru ar arăta că șefului statului îi este frică, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Crin Antonescu nu se consideră, decamdată, candidat pentru prezidențiale din partea PNL, dar a gândit o strategie prin care ar putea intra în campanie alături de Traian Băsescu. "Dacă voi intra în această cursă electorală, va fi o campanie care să încerce să așeze în România un alt model politic. Nu ne convine, respingem, contestăm modelul oferit de Traian Băsescu societății românești, trebuie să îi oferim altul.

Din această cauză spun, de mai bine de un an, că Partidul Național are obligația de a da un candidat și de a oferi un alt model de a vorbi despre politică, de a face politică, de a te comporta în politică, un alt model prezidențial, un alt model de conduită și comportament politic", a spus Antonescu.

Șeful liberalilor nu este de acord cu organizarea prezidențialelor în același timp cu alegerile europarlamentare, pentru că fiecare scrutin are altă miză. În plus, această decizie ar demonstra că interesele lui Traian Băsescu sunt, de fapt, altele. "Dacă alegerile prezidențiale se decalează se întâmplă pentru că domnul Traian Băsescu ne dovedește încă o dată că nu-l interesează nimic altceva decât jocul politic prin care vrea să obțină un al doilea mandat.

Ne dovedește, de asemenea, că îi e frică și că viteazul comandant este gata să lase cârma corabiei chiar în plină furtună. Domnul Băsescu ne-ar arăta că, datorită faptului că s-a speriat, că nu îl interesează țara asta, corabia asta, ci doar cum să facă să mai ia un brevet de căpitan", a mai spus Antonescu. Acesta a declarat, totuși, că nu crede că Băsescu va face acest lucru, pentru că "nu este laș".

Crin Antonescu a mai vorbit, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Timișoara, despre "incoerența" Guvernului Boc. "Un guvern cu 70 și ceva la sută susținere parlamentară, nășit de președintele României, trebuia să fie un guvern puternic. Nu e un guvern puternic, nu e un guvern coerent. Am schimbat trei miniștri de Interne și în continuare avem crize întrutotul inacceptabile. Suntem la al treilea ministru de Interne care se clatină și, din punctul meu de vedere ar trebui să plece", a adăugat liderul PNL.


Publicat de : Ioana TOMA
Data publicării: 28 Mar 2009 - 05:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32759&titlu=Antonescu__Devansarea_alegerilor_ar_arata_ca_lui_Basescu_ii_e_frica