Arad: Senatorul Igaș susține că sectorul turistic își va spori activitatea [1]

Senatorul PD-L de Arad Constantin Igaș a anunțat, joi, că Senatul a aprobat Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență referitoare la acordarea tichetelor de vacanță, informează corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Senatorii democrat-liberalii și-au exprimat convingerea că acest act normativ va crea premisele unei motivări reale a salariaților din toate sectoarele. „Trebuie să avem în vedere dinamizarea sectorului direct productiv. Acordarea tichetelor de vacanță pentru salariați este o asemenea formă de dinamizare, prin care toată lumea e mulțumită. Patronatul deduce sumele acordate, salariații au avantajul unor remunerări suplimentare, iar sectorul turistic își va spori activitatea”, a declarat senatorul Constantin Igaș, liderul grupului senatorial al PD-L.

Tichetele de vacanță se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau în bugetul local, pentru unitățile din domeniul bugetar, și în limitele sumelor prevăzute în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori. Angajatorii acordă tichete de vacanță numai în cazul în care în anul fiscal anterior au obținut profit sau venit, după caz.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaților sub formă de tichete de vacanță este contravaloarea a șase salarii minime pe economie garantate pentru fiecare salariat, în decursul anului fiscal. Tichetele de vacanță pot fi acceptate numai de unități turistice sau de agenții de turism care sunt aprobate de Ministerul Turismului, iar plățile aferente sistemului tichetelor de vacanță vor fi făcute numai prin intermediul societăților bancare.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 27 Mar 2009 - 05:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32755&titlu=Arad__Senatorul_Igas_sustine_ca_sectorul_turistic_isi_va_spori_activitatea