Romani intorsi de la granita [1]

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, reprezentanti ai CJ Iasi, precum si ai unei firme de consultanta au fost intorsi de la punctul de trecere a frontierei Albita ieri, in jurul orei 10

.00.
?Oricat am analizat, nu am gasit un motiv pentru refuzul lor. Turistii romani puteau trece, autoritatile nu. Nu au fost in stare sa ne dea o explicatie?, a spus Vasile Mihalachi. Romanii erau asteptati ieri, la ora 11.00, la Ialoveni, pentru a participa la o intalnire a presedintilor Euroregiunii ?Siret ? Prut - Nistru?.

Oficialii au asteptat in jur de doua ore sa poata trece spre Raionul Ialoveni insa, dupa ce le-au fost returnate pasapoartele, li s-a sugerat sa se intoarca.

?Delegatiile din Vaslui si Iasi au indeplinit toate conditiile pentru a iesi din Romania, insa autoritatile de frontiera moldovenesti nu le-au permis intrarea. Nu ni s-a comunicat nimic oficial despre refuzul partii moldovenesti?, au precizat surse ale Politiei de Frontiera.

Singurul admis a fost vicepresedintele CJ Iasi, Victor Chirila, care a trecut granita la ora 9.20. ?Nu stiu de ce nu li s-a dat voie si celorlalti. Noi am trecut normal. Presedintii de raioane din Moldova s-au aratat deranjati de incident si au anuntat ca vor cere si ei explicatii?, a afirmat Chirila. 
Publicat de : ---
Data publicării: 27 Mar 2009 - 05:54
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32746&titlu=Romani_intorsi__de_la_granita