Dezbatere la Camera Deputaților pe tema organizării și exercitării profesiei de avocat [1]

Astăzi a avut loc a doua dezbatere organizată de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților, în parteneriat cu Asociația Tinerilor Avocați din Dolj, pe tema modificărilor aduse legii privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Evenimentul se înscrie în seria de consultări cu asociațiile avocaților din România demarate de deputatul PNL Alina Gorghiu. La discuții au participat, pe lângă deputați–juriști ai PNL, precum Bogdan Olteanu și Alina Gorghiu, aproximativ 50 de avocați și consilieri ai Baroului Dolj.“Dialogul nu poate fi decât benefic, în condițiile în care ordonanța de urgență ce conține modificările aduse Legii 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat se află, în prezent, în dezbaterea Parlamentului. Amendamentele susținute de PNL pentru acest proiect sunt concluzii ale consultărilor cu reprezentanți ai avocaților din țară, întrucât considerăm că este normal ca opinia celor a căror profesie este reglementată prin lege să fie ascultată. Doar prin asigurarea unui dialog coerent între Parlament și societatea civilă putem evita situații nedorite de haos legislativ”,  a declarat deputatul Alina Gorghiu.


PNL consideră că este importantă o dezbatere temeinică asupra modificărilor aduse legii 51/1995, amendată prin ordonanță de urgență în noiembrie 2008, iar opinia profesioniștilor din domeniu nu poate aduce decât îmbunătățiri cadrului legislativ. Săptămâna trecută, o întâlnire similară a avut loc cu avocații din București, urmând ca o dezbatere pe aceeași temă să fie organizată la Constanța.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Mar 2009 - 05:54
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32743&titlu=Dezbatere_la_Camera_Deputatilor_pe_tema_organizarii_si_exercitarii_profesiei_de_avocat