Galați: Primarii și secretarii din județ, instruiți pentru alegerile europarlamentare [1]

Prefectul județul Galați, Claudiu Brânzan, și Autoritatea Electorală Permanentă au organizat, marți, o întâlnire de lucru cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale din județ în vederea instruirii privind organizarea alegerilor europarlamentare din 7 iunie 2009, transmite corespondentul Informația.ro (AMOS News).În cadrul întâlnirii au fost punctate o serie de aspecte privind delimitarea secțiilor de votare, componența birourilor electorale ale secțiilor de votare, actualizarea și păstrarea listelor electorale, afișajul electoral, popularizarea posibilității pe care au cetățenii comunitari de a-și exercita dreptul de vot în România.

Directorul Autorității Electorale Permanente, Filiala Sud-Est, Iulia Vulpe Adrășescu, a ținut să atragă atenția că din acest an va crește exigența și primarii vor fi sancționați în cazul organizării defectuoase a alegerilor.  

Claudiu Brînzan, prefectul județului Galați, a subliniat că este foarte importantă respectarea termenelor prevăzute în programul calendaristic, dar și informarea prefecturii imediat ce au apărut probleme în organizarea scrutinului, astfel încât deficiențele să fie remediate în cel mai scurt timp.

Potrivit programului calendaristic cu acțiunile necesare pentru alegerile europarlamentare, până pe 27 martie vor fi delimitate și numerotate secțiile de votare, iar până pe 7 aprilie se va asigura sediul și dotarea biroului electoral județean. Date fiind resursele bugetare limitate, s-a recomandat să se păstreze delimitarea de la alegerile parlamentare din 2008.  


Publicat de : Corina MISĂILĂ
Data publicării: 25 Mar 2009 - 05:45
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32725&titlu=Galati__Primarii_si_secretarii_din_judet__instruiti_pentru_alegerile_europarlamentare