Bani europeni pentru Spitalul de Recuperare din Cluj [1]

Ambulatoriul de hidroterapie al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj va fi reabilitat și modernizat cu ajutorul banilor oferiți de Uniunea Europeană. Proiectul va costa aproximativ 5.8 milioane de lei, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

4,2 milioane de lei reprezintă suma oferită de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului European de Dezvoltare Regională. 0,98 milioane de lei reprezintă contravaloarea TVA, care va fi plătită de Consiliul Județean Cluj, iar restul banilor reprezintă cofinanțarea plătită de Guvern și de Consiliul Județean.

Banii vor fi folosiți pentru crearea unui sistem modern de prevenire și tratament.

În Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj sun tratați anual 60.000 de pacienți. Spitalul are 227 de angajați, dintre care 36 sunt medici. Spitalul a fost construit în anul 1978 și este singurul de acest fel din Transilvania.

Ca urmare a modernizării, angajații ambulatoriului de hidroterapie vor putea trata cu 25 la sută mai mulți pacienți, iar timpul de așteptare al celor care așteaptă să fie tratați va scădea cu 50 la sută.


Publicat de : Francisc MĂDĂRĂȘAN
Data publicării: 23 Mar 2009 - 05:36
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32704&titlu=Bani_europeni_pentru_Spitalul_de_Recuperare_din_Cluj