Basescu: Bancile trebuie sa se curete de activele neperformante [1]

Presedintele Traian Basescu a declarat la Consiliul European ca "pana nu se vor curata de creditele neperformante, injectiile cu bani publici nu vor fi eficiente"

.Potrivit Realitatea TV, Traian Basescu a vorbit despre capitalizarea in doua randuri a bancilor romanesti din perioada anilor 90 ca un exemplu pentru acest fenomen. "Pana cand nu s-a facut curatarea Bancorex, a Bancii Agricole de activele neperformante si apoi sa faca recapitalizare, sistemul bancar nu si-a revenit", a spus Traian Basescu. Presedintele a mai amintit ca Uniunea isi ia angajamentul de a ajunta financiar orice stat membru care are nevoie de sprijin. "S-a hotarat crestera cu 25 de miliarde de euro a fondului de ajutor la dispozitia Comisiei si tot cu destinatia tarile care au nevoie, Uniunea Europeana va contribui cu 75 de miliarde euro la marirea capitalului  de ajutor la dispozitia FMI", a mai explicat Basescu.Acesta a anuntat ca va fi sporita supravegherea  sistemului financiar mondial si a agentiilor de rating pentru a se vedea daca nu sunt in conflict de interese atunci cand dau ratinguri de banci sau de tara.Traian Basescu a mai declarat ca s-a stabilit finantarea pentru proiectul Nabucco care a fost declarat "proiect energetic prioritar". "Din punctul nostru de vedere ne-am atins obiectivele. S-a stabilit finantarea atat pentru Nabucco, cat si declararea lui ca proiect energetic prioritar. Tot Uniunea finanteaza si realizarea conexiunii dintre Romania si Ungaria la transportul de gaze. Tot pe finantare europeana se realizeaza si interconectarea dintre sistemul romanesc si cel bulgaresc. De interes pentru noi este si interconectarea intre Ungaria si Cehia, pentru ca in acest fel si sistemul german de gaze dobandeste conectare pana in Romania si Bulgaria", a explicat presedintele Basescu la finalul summitului european de primavara.
Publicat de : ---
Data publicării: 21 Mar 2009 - 05:34
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32701&titlu=Basescu__Bancile_trebuie_sa_se_curete_de_activele_neperformante