Cum a votat Basescu pentru Crin sau Calin [1]

21

.03.2009

Presedintele Traian Basescu a fost omniprezent la Congresul PNL. N-a stat la prezidiu, nici în sala, n-a tras din tigara afara, pe culoar, n-a trimis nici macar un mesaj (a dat declaratii despre criza financiar-economica si masurile guvernului, tocmai la Bruxelles), dar a bantuit mintile liberalilor mai mult ca niciodata, ajungand sa voteze penru sefia partidului. „Pe Crin Anonescu îl antipatizeaza, dar pe Calin Popescu Tariceanu îl uraste. Sa-l votam pe Tariceanu, ca sa nu-i dam satisfactie lui Basescu”, a mobilizat Puiu Hasotti, adunarea. Despre rezistenta fostului premier în confruntarea de aproape patru ani de zile cu seful statului s-a pomenit direct sau eufemistic în multe discursuri, astfel încat m-am întrebat daca liberalii mai vad la Tariceanu si alte calitati sau aceasta singura, unicul sau merit si, implicit, al guvernarii sale. Si cati dintre aceia care au ales între Crin si Calin nu vor fi facut-o avand în fata ochilor figura lui Basescu, privindu-i piezis? Realizand ca atacul asupra adversarului din umbra aduce puncte, Crin Antonescu s-a napustit aceluiasi Basescu, pe care l-a facut „mincinos” si „codoasa batrana”. Deci si delicatul Crin este un „rezistent”, un luptator, înfige cuvintele precum securea în teasta dusmanului. Calin, care deja a aratat ce poate, a fost mai bland si, ca de obicei, banal cu epitetele, dar le-a cerut permisiunea „dragilor colegi” sa-l lase „sa lupte împotriva lui Traian Basescu”, asa cum a mai facut-o, opunandu-se „tendintelor lui dictatoriale”. Concluzia, dupa toate acestea, este ca, daca Basescu nu ar fi devenit cel mai înversunat inamic politic al liberalilor, acest congres extraordinar nici nu s-ar fi desfasurat. El a devenit necesar nu din ratiuni de înnoire, evolutie a partidului, ci pentru a-i desemna actualului presedinte un oponent la alegerile din toamna. Prin urmare, si Calin si Crin s-au definit, în principal, prin raportare la Basescu, muscand din el si din actuala guvernare, promitand ca, la prezidentiale, vor face macel.

Liberalii s-au declarat încantati si mandri de felul în care a decurs competitia interna, de calitatea si forta PNL, pe care îl vedeau urcand la 30 la suta. Niciunul dintre ei, nici chiar miliardarul Patriciu, discret plasat printre delegatii de rand, nu pare sa fi înteles ca partidul a saracit si slabit foarte tare, daca îsi trage seva dintr-o obsesie.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Mar 2009 - 05:34
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32700&titlu=Cum_a_votat_Basescu_pentru_Crin_sau_Calin