Balotaj in Senat pe dosarul lui Mihailescu [1]

Senatorii juristi nu au reusit ieri sa ia vreo decizie in privinta cererii de incepere a urmaririi penale a senatorului PSD serban Mihailescu, "alesii" prezenti la sedinta Comisiei juridice impartindu-si voturile: patru "pentru", patru "contra"

. In favoarea cererii procurorilor anticoruptie s-au pronuntat senatorii PDL, "impotriva" au votat cei ai PSD, iar liberalii si udemeristii au lipsit de la vot. Prin urmare, in plen nu va ajunge nici o recomandare cu privire la inceperea urmaririi penale, ci doar explicatii pe marginea situatiei. Vicepresedintele Comisiei juridice, democrat-liberalul Iulian Urban, a lansat insa un apel catre colegii de la PNL si UDMR sa-si exercite dreptul de vot in plen. "Nu facem apel la opozitie, facem apel la calitatea de parlamentari alesi uninominal a unor oameni sa-si asume si la bine, si la rau toate deciziile care se iau in Parlament", a declarat Urban. La randul sau, serban Mihailescu a cerut sa fie respinsa cererea DNA, spunand ca un raspuns pozitiv dat acesteia "nu va aduce nimic nou, decat inca doi ani sa stau intr-o situatie nenorocita". Mihailescu a fost acuzat de primire de foloase necuvenite si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor pentru fapte de pe vremea cand coordona Secretariatul General al Guvernului.
Publicat de : ---
Data publicării: 20 Mar 2009 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32687&titlu=Balotaj_in_Senat_pe_dosarul_lui_Mihailescu