Finanțarea pentru aeroportul Brașov ar putea fi deschisă la finele lunii [1]

Realizarea proiectului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav a ajuns în faza finală de obținere a finanțării necesare, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, spune că în urmă cu două săptămâni a fost la Londra unde a discutat cu consilierii financiari ai proiectului. „Am primit de la consultanții financiari promisiunea că la sfârșitul lunii martie va fi deschisă linia de finanțare pentru Aeroport.

Mai avem la BCR de rezolvat câteva documente, pentru că gradul de îndatorare al Consiliului Județean nu mai suportă decât suma de 14 milioane de euro, nu 16 milioane de euro cât am solicitat noi. Dar acest lucru se va rezolva. Oricum, le-am spus la Londra că în România nici o administrație locală nu a dat faliment, așa că nu este nici o problemă”, susține Aristotel Căncescu. Pentru realizarea acestui proiect, șeful CJ spune că are și sprijinul ministrului IMM-urilor, Constantin Niță. „De fapt noi nu avem nevoie de un sprijin în adevăratul sens al cuvântului, ci avem nevoie de sprijin în a nu ni se pune bețe în roate”, a mai spus Aristotel Căncescu.

Prezent joi la Brașov, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a fost întrebat dacă va acorda sprijin pentru aeroportul de la Brașov. Acesta spune că din punctul lui de vedere, atât ca ministru, cât și ca pilot, un nou aeroport reprezintă o încântare. „Însă, în momentul în care este vorba de bani de la Guvern sau de la Minister, decizia nu pot să o iau decât în urma unei analize costuri – beneficii. Noi suntem absolut convinși că Brașovul are nevoie de un aeroport, dar cred că acest obiectiv poate fi gândit la un anumit nivel. Problema se pune la care mărime de aeroport ne raportăm, pentru a fi funcțional. Am avut o discuție pe o variantă pe care o considerăm viabilă, în care pista să aibă o lungime cuprinsă între 1.300 și 1.600 de metri. Totodată eu cred că aeroportul de la Brașov ar trebui făcut pentru aeronave de tip ATR 72, un avion cu 40 de locuri”, susține Radu Berceanu, care a adăugat că un aeroport mai mare nu este necesar, mai ales că se va face și autostrada București – Brașov.


Publicat de : Mirela LEONTE
Data publicării: 20 Mar 2009 - 05:28
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32683&titlu=Finantarea_pentru_aeroportul_Brasov_ar_putea_fi_deschisa_la_finele_lunii