Deputatul Florin Iordache (PSD) nu dorește dezincriminarea prostituției [1]

Vicepreședintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Florin Iordache, susține  că partidul său se opune reducerii pedepselor pentru infracțiuni grave. Iordache nu dorește nici dezincriminarea cămătăriei, incestului și prostituției, prin proiectul noului Cod Penal."În proiectul noului Cod Penal am constatat reducerea pedepeselor grave, iar acest lucru nu poate să aducă în niciun caz o modernizare a Codului Penal", a declarat, marți, deputatul Florin Iordache.

Social-democratul a precizat că incestul, cămătăria și prostituția ar trebui păstrate, în continuare, în rândul infracțiunilor și pedepsite în consecință, chiar dacă noul proiect de Cod Penal le dezincriminează. Iordache cere însă și reintroducerea în Cod a infracțiunii de răspândire de informații care aduc atingere siguranței naționale, ce ar putea afecta activitatea jurnaliștilor. Această infracțiune a fost dezincriminată, în 2005, la propunerea fostului ministru al Justiției, Monica Macovei.

Tot Iordache mai susține că, în cele două proiecte, este necesară introducerea explicită a infracțiunii de înaltă trădare.
"Nu a fost definită infracțiunea de înaltă trădare, iar dacă ea există în Constituție, ea trebuie precizată în Codul Penal și în Codul de Procedură Penală", a mai spus Iordache.


Publicat de : Cosmin BUHUȘ
Data publicării: 18 Mar 2009 - 05:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32664&titlu=Deputatul_Florin_Iordache__PSD__nu_doreste_dezincriminarea_prostitutiei_