"Ba, ma-ta stie ce faci tu la Parlament?" [1]

"Ba, ma-ta stie ce faci tu in Parlament?", i-a zis pesedistul Eugen Nicolicea colegului sau de la PD Daniel Buda in toiul dezbaterilor de ieri din Comisia juridica.

Daniel Buda a ramas nauc cateva momente gandindu-se, probabil, cat de informata ii este mama despre activitatea lui parlamentara. Apoi l-a reclamat pe Nicolicea presedintelui de sedinta: "Uitati ce zice, daca mama stie ce fac eu in Parlament!". Reprezentantii puterii si ai opozitiei s-au incins rau in momentul in care Comisia trebuia sa treaca la dezbaterea propunerilor de modificare a Regulamentului, referitoare la modalitatile de revocare a presedintelui Camerei. Chestiunea, de o importanta deosebita pentru pesedisti, i-a determinat pe acestia sa aduca in sala de sedinte un "desant" de parlamentari care nu erau membri ai Comisiei juridice, pentru a inlocui astfel voturile colegilor lor absenti. Miscarea a fost imitata si de PPRM, lucru care a starnit indignarea reprezentantilor coalitiei de guvernamant. Ei au provocat o discutie despre capacitatea loctiitorilor de a se pronunta asupra unor probleme de ordin juridic - cum sunt cele legate de Regulament - si despre legitimitatea prezentei lor in sala. Presedintele Comisiei juridice, umanistul Sergiu Andon, s-a vazut nevoit sa-i chestioneze pe fiecare dintre nou-veniti, in parte, cine pe cine inlocuieste. Masura i-a bulversat pe deputatii PSD, astfel incat, la un moment dat, atat Valeriu Zgonea, cat si Catalin Buhaianu au anuntat ca au venit in numele aceluiasi Catalin Iordache. In cele din urma, presedintele comisiei a supus votului celor prezenti propunerea de amanare a dezbaterilor pe Regulament, aratand ca "s-a creat un fenoment de masa care a perturbat desfasurarea normala a sedintei si, in plus, membrii de drept ai Comisiei care lipsesc sunt scutiti de responsabilitatea unui vot". Propunerea a fost aprobata cu un singur vot impotriva.
Publicat de : Bogdan COSTACHE
Data publicării: 14 Apr 2005 - 07:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3266&titlu=__Ba__ma_ta_stie_ce_faci_tu_la_Parlament?__