Iliescu: Țara a avut de pierdut în acești cinci ani cu prezența lui Băsescu la Cotroceni [1]

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că Traian Băsescu nu a făcut decât rău ca șef de stat și că nu este omul de care are nevoie România.

"Aprecierea lui Geoană e corectă, țara a avut de pierdut în acești cinci ani de zile cu prezența domnului Băsescu la Cotroceni. El este un om conflictual, care n-a făcut decât rău, n-a știut să conviețuiască cu propriii săi aliați și el a generat toată această stare conflictuală. E un om al conflictului, nu știe să trăiască, să conviețuiască cu proprii săi consilieri, l-au părăsit toți consilierii, nu e omul de care să aibă nevoie țara, ca să fie factor coagulant, al dialogului politic, al conlucrării tuturor instituțiilor statului și al dialogului cu societatea civilă", a declarat fostul președinte. Iliescu i-a acordat dreptate președintelui PSD, Mircea Geoană, care afirmase recent că o colaborare cu PDL este dificilă, de cele mai multe ori. Fostul președinte a menționat, totuși, că astfel de “complicații” sunt obișnuite "într-o alianță neașezată". "Este un Guvern realizat pe o convenție civilă între două partide, o convenție politică, dar care are limitele ei, pentru că sunt două partide cu profile diferite care s-au aflat pe alte metereze. Dar în același timp este și răspunderea față de țară că este un moment dificil și trebuie să găsească acele puncte de contact ca Guvernul să meargă", a mai precizat Iliescu.
Publicat de : Cosmin BUHUȘ
Data publicării: 17 Mar 2009 - 05:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32657&titlu=Iliescu__Tara_a_avut_de_pierdut_in_acesti_cinci_ani_cu_prezenta_lui_Basescu_la_Cotroceni