Elena Basescu se pretinde specialist in Securitate [1]

Ea a cerut admitere fara tratament preferential la Colegiul National de Aparare

. Mezina presedintelui se declara in prezent cursanta la Colegiul National de Aparare, dar promotia din care a facut parte a absolvit in luna februarie.
Elena Basescu a dezvaluit, sambata, intr-o replica data agentiei de presa Associated Press, ca ?in prezent? este cursanta la Colegiul National de Aparare. Iulian Fota, consilier prezidential si director al Colegiului la momentul la care a fost admisa Elena Basescu, a declarat insa ca seria in care a fost cursanta aceasta, a absolvit cursurile la inceputul lunii februarie.

Fota a afirmat ca Elenei Basescu nu i s-a facut vreo favoare nici la admitere nici pe parcursul cursurilor. ? Elena a cerut sa nu i se acorde nici un fel de tratament preferential si nu i s-a acordat, credeti-ma. Iar ea a spus de la inceput ca doreste un curs introductiv potrivit cu experienta ei?, a mentionat Iulian Fota.

Limba engleza, vorbita bine

Elena Basescu a urmat cursul introductiv destinat tinerilor, care este gratuit, dureaza trei luni si a inceput in noiembrie, tema fiind ?Relatii internationale si securitate nationala?. Citeriile la admiterea in Colegiu, potrivit lui Fota tin seama, printre altele, de CV-ul candidatului si de cunoasterea limbii engleze.

 ?Elena Basescu vorbeste engleza bine, a lucrat si la Parlamentul European, nu ne-am pus problema ca nu cunoaste limba?, a spus actualul consilier prezidential. Fostul director al Colegiului National de Aparare a descris-o pe fiica cea mica a presedintelui ca pe un cursant silitor. ?Elena a fost foarte constiincioasa adica n-a lipsit de la cursuri intr-atat incat sa creeze probleme?, a spus Iulian Fota. Elena Basescu nu a putut fi contactata pentru lamuriri.

In dreptul la replica inaintat agentiei de presa Associated Press, Elena Basescu considera ca articolul publicat recent este ?un atac? la persoana sa iar unele aprecieri aduc atingere reputatiei sale si a tatalui sau.

Invatacel

Fostul director al Colegiului National de Aparare, Iulian Fota, spune ca Elena Basescu a fost un cursant foarte constiincios.

Publicat de : ---
Data publicării: 16 Mar 2009 - 05:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32648&titlu=Elena_Basescu_se_pretinde_specialist_in_Securitate