Primarul Chiliman spune "Da pentru sport!" [1]

Primarul sectorului 1 este alaturi de elevii, părinții și sportivii care protestează împotriva deciziei Ministerului Educației de a reduce orele de educație fizică și sport.

Andrei Chiliman: „Investițiile în sport sunt investiții pentru viață! Primăria Sectorului 1 se implică în dezvoltarea sportului de masă și de performanță, în refacerea și salvarea de la distrugere a bazelor sportive din Sectorul 1, într-o perioadă când Ministerul Eduației nu le dă posibilitatea copiilor și adolescenților să crească sănătos, reducând orele de educație fizică”.

În replică la inițiativa Ministerului Educației, Primăria Sectorului 1 începe pregătirile pentru „Cupa 1”, cea mai importantă competiție a sportului școlar din Capitală, ajunsă la a opta ediție.

Începând cu 6 aprilie 2009, timp de o lună, peste 120  de echipe din școlile și liceele din Sectorul 1 se vor întrece, la fotbal, baschet, handbal, volei, atletism și înot. Înscrierile  încep luni, 16 martie și durează până în data de 2 aprilie.

“Am primit cu îngrijorare vestea  reducerii numărului de ore de educație fizică. Consider că lipsa de mișcare va afecta pe termen lung starea de sănătate a populației. Autoritățile trebuie să încurajeze tinerii să facă sport nu să-i condamne la obezitate. În Sectorul 1 elevii au posibilitatea, începând din 2005, să se întreacă de două ori pe an în “Cupa1” și pot să practice sportul preferat în cele mai bune condiții, ca urmare a investițiilor realizate de Primăria Sectorului 1 în modernizarea bazelor sportive”, a mai declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Noutatea acestei ediții este competiția la înot, disciplină prezentă pentru prima dată în programul întrecerilor. Primăria Sectorului 1 a modernizat la standarde europene cele două bazine de la Școala Generală nr. 3 și astfel această competiție se poate desfășura în cele mai bune condiții.

În 2009, Primăria Sectorului 1 va continua programul de investiții în sport. Vor începe lucrările de amenajare a bazinelor de înot, de dimensiuni olimpice, la Colegiul Tehnic Media și la Liceul Nicolae Iorga și vor fi construite  săli de sport la Școala nr. 183, Școala nr. 152, Școala nr. 184, Școala nr. 6, Școala nr. 170, Școala nr. 171, Școala nr 177, Școala nr.181 și Colegiul Material Rulant.

Aceste investiții se adaugă altor proiecte de dezvoltare a sportului de masă și de performanță, ori pentru refacerea și salvarea de la distrugere a bazelor sportive din Sectorul 1. Organizarea celei mai importante competiții școlare din Capitală, investiția de peste 2,5 milioane de euro pentru refacerea stadionului.„Iolanda Balas Soter”, amenajarea a două bazine de înot la standarde europene la Scoala Generală nr. 3, parteneriatul cu Federația Română de Rugby pentru dezvoltarea Stadionului Național de Rugby „Arcul de Triumf” și implicarea în campania pentru salvarea de la distrugere a Ștrandului Tineretului -  sunt numai câteva exemple în acest sens.


Publicat de : ---
Data publicării: 14 Mar 2009 - 06:47
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32639&titlu=Primarul_Chiliman_spune___Da_pentru_sport___