Recurs retras în dosarul lui Virgil Pop [1]

Avocații deputatului PNL Virgil Pop au anunțat, în ședința de judecată a Curții de Apel Cluj, că renunță la recursul declarat împotriva hotărârii judecătorești prin care Tribunalul Cluj și-a declinat competența judecării dosarului în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Virgil Pop a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Cluj, sub acuzația că ar fi comis fapte de corupție în perioada în care era consilier județean, transmite corespondetul Informatia.ro (AMOS News).

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au decis să își decline competența în favoarea instanței supreme, deoarece legea prevede că aceasta este abilitată să îi judece pe parlamentari. Procesul lui Virgil Pop a început, însă, înainte ca el să fie ales deputat.

Avocații lui Virgil Pop au cerut, inițial, ca dosarul să fie judecat la Cluj. Ei au spus că, dacă actualul deputat va fi judecat în continuare de Tribunalul Cluj, în cazul în care el ar fi nemulțumit de hotărârea judecătorilor, ar avea la dispoziție și apel, și recurs. Pe când dacă el este judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, Virgil Pop mai are la dispoziție doar calea de atac a recursului.

În plină campanie electorală, la cererea procurorilor DNA, Virgil Pop a fost arestat preventiv. Ulterior, el a fost trimis în judecată în luna noiembrie 2008, la doar câteva zile după ce fusese arestat. Împreună cu Virgil Pop, este judecată, tot pentru fapte de corupție, și fina acestuia. Cei doi sunt acuzați că ar fi primit mită în valoare totală de aproximativ 50.000 de euro de la un om de afaceri din Oradea. Virgil Pop i-ar fi promis acestuia că îi va obține încredințarea unor contracte pentru realizarea unor instalații electrice pentru compania de stat Electrica și pentru compania Tetarom, deținută de Consiliul Județean Cluj, în parcul industrial unde se află fabrica de telefoane mobile deținută de firma finlandeză Nokia. Denunțătorul deține compania de instalații electrice Anpero. Ulterior, omul de afaceri bihorean Petru Chiș i-ar fi oferit lui Virgil Pop și 50 la sută din acțiunile societății Skiland, cre deține o pensiune în stațiunea clujeană Muntele Băișorii, în schimbul promisiunii că Pop va obține plata unei tranșe dintr-o finanțare SAPARD oferită de Uniunea Europeană. Virgil Pop neagă toate acuzațiile. În urma alegerilor din data de 30 noiembrie 2008, el a devenit deputat, cu toate că se afla în arestul Poliției Cluj. El a fost pus, apoi, în libertate.
Publicat de : Francisc MĂDĂRĂȘAN
Data publicării: 12 Mar 2009 - 05:10
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32613&titlu=Recurs_retras_in_dosarul_lui_Virgil_Pop