Băsescu: Va trebui să țineți cont de ceea ce vă spun eu [1]

Președintele Traian Băsescu a criticat, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), faptul că din cele 110 milioane de dolari puse la dispoziția judecătorilor pentru dotarea instituțiilor judiciare, s-a folosit doar un milion de dolari în doi ani.

"Aveți 110 milioane de dolari la dispoziție. Ați folosit doar un milion în doi ani. Creditul bancar european vă stă la dispoziție. Să spunem că nu avem surse este eronat. (...) Va trebui să țineți cont de ceea ce vă spun eu", a arătat Băsescu, care i-a criticat pe magistrați că se plâng că nu au fonduri.

Șeful statului i-a atacat și mai dur pe judecători comparându-i cu agricultorii, care au reușit să pună la punct programe de atragere a fondurilor europene deși nu au aceeași pregătire.

"Dacă agricultorii reușesc să facă programe pentru atragerea fondurilor, de ce judecătorii care au o pregătire nu o pot face?", a întrebat președintele Traian Băsescu, care participă astăzi la ședința CSM.

Pe de altă parte, liderul de la Cotroceni a arătat că este necesară întărirea inspecției judiciare, iar pentru aceasta trebuie efectuată o altă selecție a inspectorilor judiciari.

Băsescu a ținut să precizeze că aceste critici nu sunt comentarii personale, ci observații venite chiar de la Comisa Europeană.

După aceste declarații făcute la începutul ședinței CSM, șeful statului a rugat presa să plece din sală, restul discuțiilor desfășurându-se cu ușile închise.

Pe ordinea de zi a ședinței CSM se numără 36 de cereri de pensionare a judecătorilor din cadrul a mai multe direcții ale instituțiilor judiciare, dar și cererea ministrului justiției Cătălin Predoiu de revocare a porcurorului șef-adjunct al Parchetului Militar Dan Voinea, acuzat că nu și-a respectat sarcinile de conducere și nu a contribuit la rezolvarea rapidă a dosarelor penale.

Publicat de : Mihaela ȘTEFAN
Data publicării: 27 Feb 2009 - 05:18
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32509&titlu=Basescu__Va_trebui_sa_tineti_cont_de_ceea_ce_va_spun_eu