Eugen Nicolăescu: Se pare că președinta Camerei Deputaților are probleme de adaptare și confundă Camera Deputaților cu Marea Adunare Națională [1]

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, a transmis o declarație de presă referitor la apelul președintei Camerei Deputaților, Roberta Anastase, pentru o „opoziție constructivă”. Redăm textul integral al declarație:"Am aflat cu surprindere de declarația doamnei Anastase prin care făcea apel la o „opoziție constructivă”, în urma dezbaterilor de la Legea Bugetului de Stat pe anul 2009.

Cea mai puțin îndreptățită de modul de desfășurare a lucrărilor în Camera Deputaților este chiar Președinta Camerei Deputaților. Îi amintim dnei. Roberta Anastase că la discutarea celei mai importante legi – Legea Bugetului, dumneaei a fost total absentă de la lucrările Parlamentului. Doamna Președintă a Camerei Deputaților, Roberta Anastase, se afla ori în campanie electorală în teritoriu, ori făcea turul televiziunilor ca invitată la talk-show-uri.

Pe de altă parte, Președinta Camerei Deputaților a creat la nivelul conducerii acestei Camere haos: toate ședințele de Birou Permanent încep cu întârziere, nu se respectă planificările acestora, iar ședințele de plen sunt conduse după orice altă regulă, dar în nici un caz după Regulament. Însă, ea își arată nemulțumirea față de opoziție căreia îi adresează un apel la responsabilitate și la eficiență.

O asigurăm pe doamna președintă că PNL chiar face o opoziție constructivă, în sensul promovării și apărării intereselor cetățenilor români. Vom continua să aducem în atenția legislativului problemele românilor din teritoriu și să le găsim rezolvare în cadrul actelor normative pe care le vom adopta.

Se pare că Președinta Camerei Deputaților are probleme de adaptare și confundă Camera  Deputaților cu Marea Adunare Națională. Considerăm că este necesar ca doamna Anastase să fie mai prudentă în afirmații și să respecte instituția opoziției din Parlament".


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Feb 2009 - 05:17
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32497&titlu=Eugen_Nicolaescu__Se_pare_ca_presedinta_Camerei_Deputatilor_are_probleme_de_adaptare_si_confunda_Camera__Deputatilor_cu_Marea_Adunare_Nationala