Brașov: Recensământ al romilor [1]

Consiliul Județean Brașov va face un recensământ al romilor din județ, potrivit președintelui Comisiei de Dezvoltare Durabilă și Strategii din cadrul Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro).

„Există diferențe foarte mari între datele recensământului din 2001 și realitate. Din acest motiv există mari probleme de bugetare a primăriilor din județ. De exemplu, la Săcele, în Gârcini, există în actele recensământului din 2001 că există 3.120 de romi, dar în realitate ei sunt aproape 8.000. iar diferența nu poate fi acoperită de sporul natural. În Râșnov, în acte există 10 persoane de etnie romă, dar în realitate sunt 700”, susține Claudiu Coman. O situație exactă cu privire la numărul de romi din județ este necesară și pentru posibilitatea accesării unor fonduri pe proiecte destinate integrării sociale a cetățenilor acestei etnii. Fondurile europene pe astfel de proiecte, fie ele de infrastructură sau educaționale, au grantul de 98%, doar 2% fiind contribuția comunității.
Publicat de : Mirela LEONTE
Data publicării: 30 Ian 2009 - 06:08
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32234&titlu=Brasov__Recensamant_al_romilor