Dilema bugetului Camerei Deputatilor: Word sau PDF? [1]

Dilema bugetului Camerei Deputatilor: Word sau PDF?Ramona LeseanuDeputatii s-au contrazis, în sedinta Biroului Permanent de la începutul saptamâni, asupra propunerii ca bugetul sa fie trimis parlamentarilor pe CD-uri, marul discordiei reprezentându-l "forma needitabila" impusa de formatul PDF, în care ar urma, potrivit memorandumului intern, sa fie transmis proiectul Guvernului

. Deputatii au discutat, în sedinta de luni, un memorandum intern prin care se propune transmiterea de catre Guvern a proiectului de buget în doar 177 de exemplare tiparite, iar restul pe CD-uri. "Noi va propunem sa aprobati ca sa cerem Guvernului ca, în legatura cu bugetul, sa nu mai vina tiparit cu volumele pentru fiecare parlamentar, ci sa vina cu un numar de 177 de exemplare pe suport de hârtie, care sa se duca la membrii Birourilor Permanente, la liderii grupurilor, la grupurile parlamentare, la Comisiile permanente si sa vina pe CD-uri", a spus secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, potrivit stenogramei de pe site-ul Camerei. Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, s-a aratat contrariat de propunerea ca variantele transmise pe CD sa fie needitabile. "De ce s-a facut aceasta propunere - sigur, faptul ca se doreste sa se faca economie, sa se reduca cheltuielile cu hârtia am înteles, ca se da un exemplar la 20 de parlamentari si asta am înteles - dar faptul ca se da pe CD în forma needitabila, retineti, needitabila, asta nu am înteles!", a spus Nicolaescu, potrivit NewsIn. "Este o expresie nefericita!", a venit replica secretarului Valeriu Zgonea, care a încercat sa-i explice liderului liberal ca este de fapt vorba despre proiectul de buget în format PDF. Vicepresedintele Bogdan Olteanu a sugerat, totusi, ca bugetul sa fie transmis pe CD-uri în forma editabila.Memorandumul intern a fost votat de membrii Biroului dupa ce liberalii au insistat asupra formei editabile a bugetului, pe care au spus ca o vor folosi cu buna-credinta.
Publicat de : ---
Data publicării: 30 Ian 2009 - 06:08
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32232&titlu=Dilema_bugetului_Camerei_Deputatilor__Word_sau_PDF?