Arad: Un deputat PD-L cere demisia directorului ASP [1]

Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat, joi, că va solicita ministerului Sănătății efectuarea unui control la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Arad, pentru a verifica „toate neregulile“ directorului executiv Gabriela Țârle, informează corespondentul AMOS News (Informatia.ro).

Cionca susține că deține dovezi conform cărora, Gabriela Țârle a folosit în mod abuziv un telefonul mobil de servici, pentru a apela un număr cu suprataxă, factura ajungând la peste 3.727 lei, din care 2.400 lei reprezentau convorbirile suprataxate. Parlamentarul a mai spus că deține o copie a desfășurătorului, potrivit căruia șefa ASP Arad a format de aproximativ 400 de ori un număr de telefon cu suprataxă.

„Abuzul directorului executiv de la DSP Arad, Gabriela Țârle, nu este primul de acest gen. Precedentul s-a consumat când aceeași persoană și-a atribuit o primă record de 300 de milioane de lei vechi în decembrie 2007. În ambele situații, actuala directoare a returnat banul public cheltuit nejustificat, dar această corijare nu anulează abuzul în sine, ci doar prejudiciul“.

Iustin Cionca mai susține că potrivit unor informații, lista abuzurilor doamnei director nu se încheie aici. „Sunt și alte cheltuieli nejustificate din banul public, cum ar fi diferite achiziții, fără suport bugetar și fără a respecta procedurile legale. În condițiile în care trebuie să gestionăm cât mai atent banul public, astfel de cheltuieli nu se justifică, iar cel care își bate joc de banul public nu are ce căuta în poziția de ordonator de credite.Cer public demisia doamnei doctor și, de asemenea, cer Ministerului Sănătății să efectueze un control la DSP Arad, pentru a descoperi toate neregulile manageriale din perioada directoratului doamnei Gabriela Țârle”, a completat deputatul Iustin Cionca.

De altfel, deputatul arădean va depune o interpelare la Ministerul Sănătății pe această temă, fiind susținut în demersul său și de ceilalți parlamentari democrat-liberali arădeni, cât și de deputatul social-democrat Ciprian Luca.


Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 30 Ian 2009 - 06:08
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32228&titlu=Arad__Un_deputat_PD_L_cere_demisia_directorului_ASP_