Buzău:Senatorul Ion Vasile neagă acuzele la adresa sa și a celor cinci consilieri PSD [1]

„Majoritatea în Consiliul Județean se creează în urma unor dezbateri politice în cadrul structurilor interne ale partidelor care doresc să constituie acea majoritate și prin votul consilierilor aparținând respectivelor partide” a declarat miercuri președintele filialei județene a PSD Buzău senatorul Ion Vasile, transmite corespondentul AMOS News(Informatia.ro) Reacția liderului PSD Ion Vasile, vine la scurt timp după ce propunerea pentru revocarea din funcție a vicepreședintelui Consiliului Județean susținut de PNL, Ioan Caton Mateeșescu, a fost respinsă miecuri în cadrul unei ședințe ordinare de către 16 dintre cei 31 de consilieri județeni.

Imediat după terminarea ședinței ordinare, președintele Consiliului Județean Buzău Victor Mocanu, membru al filialei PSD, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președintele filialei municipale a PSD, primarul municipiului Buzău, Constatin Boșcodeală că “această propunere nu a putut fi pusă în practică, deoarece cinci consilieri ai PSD au votat împotriva intereselor partidului”:

“Au votat împotrivă în ciuda faptului că ei au știut că propunerea nominalizării unui consilier județean PSD ca vicepreședinte al Consiliului Județean a fost adusă la cunoștința președintelui partidului domnul Mircea Geoană.

Cei cinci consilieri județeni sunt cei care și-au pus interesle personale mai presus de interesele de partid, acelea de a respecta promisiunile făcute în campania electorală atunci cănd buzoienii le-au dat votul de încredere.

Decizia lor a fost înfluențată de președintele organizației județeane a PSD senatorul Ion Vasile cel care menține un regim dictatorial în cadrul organizaței”a mai spus Victor Mocanu.

Senatorul Ion Vasile a facut mai multe precizări în legătură cu declarațiile făcute la sediul Consiliului Județean de către președintele CJ Victor Mocanu și primarul municipiului Buzău Constantin Boșcodeală:

„Precizez că această discuție în structurile interne ale partidului nu a avut loc, nu s-a luat o decizie colectivă în acest sens iar consilierii nu au fost mandatați pentru a negocia sau a renegocia protocolul existent între PSD și PNL.

Acuzația publică pentru un număr de consilieri județeni ai Partidului Social Democrat cu privire la votul exprimat de aceștia este una nefondată și neprobată, în condițiile în care, în conformitate cu procedurile existente, acest vot a fost secret.

Declarațiile ulterioare făcute de persoanele implicate ne îndreptățesc să afirmăm că cele cinci voturi despre care se face vorbire aparțin unor alți consilieri județeni și nicidecum celor învederați în respectivul comunicat.

De asemenea, ipoteza, pentru că nu poate fi decât ipoteză, conform căreia subsemnatul aș fi făcut presiuni asupra unor consilieri este falsă și mincinoasă.

Eu, ca președinte al partidului, am cerut în permanență respectarea statutului partidului și a structurilor sale alese în mod democratic.

Dorința de preluare a puterii în plan local, atât administrativă cât și politică, este evidentă, mai ales din partea unor persoane care au devenit membri de partid în urmă cu șapte luni, care au ocupat funcții în administrația locală cu sprijinul Partidului Social Democrat, a membrilor și susținătorilor acestuia.

Le solicit pe această cale celor care au semnat acest comunicat să își ceară public scuze, să își retragă acuzele nesusținute și să revină la normele statutare ale partidului” se mai arată într-un comunicat de presă remis de președintele PSD Buzău, senatorul Ion Vasile.

La Buzău încă de la mijlocul anului trecut s-au conturat două curente de opinii la nivelul filialei PSD.

Una din tabere este condusă de președintele organizației județeane a PSD, senatorul Ion Vasile iar cealaltă s-a conturat în jurul liderului filialei municipale a partidului, primarul muncipiului Buzău Constatin Boșcodeală, care îl are de partea sa pe președintele Consiliului Județean, economistul Victor Mocanu.


Publicat de : Daniel MIHAI
Data publicării: 29 Ian 2009 - 06:11
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32218&titlu=Buzau_Senatorul_Ion_Vasile_neaga_acuzele_la_adresa_sa_si_a_celor_cinci_consilieri_PSD_