Galați: Primarul Galațiului i-a cerut ajutorul vicepremierului Dan Nica [1]

Primarul Galațiului, Dumitru Nicolae, i-a cerut vice-premierului Dan Nica (președintele PSD Galați) ajutorul în vederea soluționării unor probleme ale municipalității, printre care și acordarea unor sume mai mari de bani pentru locuințele ANL, transmite corespondentul AMOS News (Informația.ro).

 „Am solicitat ajutorul domnului Dan Nica în vederea urgentării unor probleme, cum ar fi: bani pentru locuințele ANL și locuințele sociale. În prezent, la Primăria Galați sunt înregistrate 4000 de cereri pentru locuințe ANL. Prioritatea numărul unu este să construim cât mai multe locuințe ANL pentru tineri”, a precizat primarul PSD al Galațiului, Dumitru Nicolae. Precizăm că peste 3.000 de tineri și familii cu probleme sociale au solicitat ajutorul municipalității în 2008 pentru a primi o locuință ANL, însă Primăria Galați nu a reușit să finalizeze nici măcar apartament. În 2007, conform raportului oficial al primarului Dumitru Nicolae (PSD), s-au predat la cheie doar 64 de locuințe. “Solicităm în continuare bani pentru locuințe ANL. Avem teren și în oraș și în cartierul Siret. Nu terenul este problema, ci banii. Am solicitat 600 de miliarde de lei vechi pentru construirea a 300 de apartamente în cartierul Siret și a 200 de apartamente în oraș. Cei de la ANL ne aruncă câte un miliard de lei vechi ca să ne arate că suntem în evidența lor. Bani să începem avem, dar nu știm dacă găsim bani pentru a termina ceea ce începem”, declara edilul urbei, în data de 9 decembrie 2008Una dintre explicațiiile crizei de apartamente din municipiul din sud-estul țării stă în blocarea dezvoltării cartierului ANL „Dimitrie Cantemir” dintre Galați și Brăila. Certurile dintre administrațiile locale din cele două județe în privința încasării taxelor au dus la stoparea lucrărilor. Din acest motiv, în șase ani s-au ridicat doar nouă blocuri.Proiectul ANL de ridicare a cartierului „Dimitrie Cantemir” este inclus în realizarea unei aglomerări urbane între Galați și Brăila ce ar urma să adăpostească, conform proiectelor inițiale, peste 500.000 de oameni până în 2020.


Publicat de : Corina MISĂILĂ
Data publicării: 28 Ian 2009 - 06:13
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32203&titlu=Galati__Primarul_Galatiului_i_a_cerut_ajutorul_vicepremierului_Dan_Nica