CJ Covasna se retrage din AEM [1]

Consiliul Județean (CJ) Covasna se va retrage din Asociația Europeană a aleșilor Montani (AEM), ca urmare a faptului că, la doi ani de la înscrierea în aceasta, nu a avut niciun beneficiu, transmite corespondentul AMOS News (Informația.ro).

Vicepreședintele CJ Covasna, Demeter Janos, a declarat marți, în cadrul unei ședințe, că, după aderarea la Asociație în anul 2006, CJ Covasna a răspuns pozitiv tuturor demersurilor inițiate de către  aceasta, însă  acțiunile concrete de colaborare în cadrul unor proiecte ce ar fi trebuit să ajute dezvoltarea zonelor montane din județul Covasna nu s-au materializat.

Ca urmare a faptului că, începând cu anul 2008, CJ Covasna s-a implicat în nenumărate proiecte cu fonduri europene, autoritățile județene consideră că participarea, în continuare, la activitățile AEM nu se mai justifică, din moment ce nu există rezultate concrete.

CJ Covasna, a cărui cotizație anuală la Asociație a fost de 700 de euro, a ajuns la concluzia că respectivele sume pot fi direcționate către alte proiecte.

AEM este compusă din organizații reprezentative alese sau colectivități teritoriale de munte, colectivități teritoriale de munte, aleși locali, regionali și naționali reprezentând regiuni de munte din 11 țări europene. Printre obiectivele sale se numără strângerea legăturilor dintre reprezentanții aleși ai populațiilor care locuiesc în munții din Europa, dorind să reprezinte și să protejeze interesele acestora și a populațiilor din acele locații, să definească, să promoveze și să dezvolte „o politică europeană a muntelui care să ia în considerare globalitatea problemelor pe plan juridic, economic, social, cultural și protecția mediului înconjurător”.


Publicat de : Monica RIZEA
Data publicării: 28 Ian 2009 - 06:12
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32199&titlu=CJ_Covasna_se_retrage_din_AEM