Basescu s-a plans lui Putin ca pretul gazului rusesc destinat Ucrainei a afectat petrochimia romana [1]

Presedintele Traian Basescu i-a spus premierului rus Vladimir Putin, in discutiile purtate in timpul crizei gazelor dintre Moscova si Kiev, ca diferenta de pret intre gazul rusesc furnizat Romaniei si cel furnizat Ucrainei face ca industria petrochimica romaneasca sa devina necompetitiva, informeaza NewsIn

.
Presedintele Traian Basescu a dezvaluit luni seara la TVR1 ca, in timpul crizei gazelor dintre Ucraina si Rusia, a avut doua discutii telefonice cu premierul rus Vladimir Putin, dar si una cu omologul sau de la Moscova, Dmitri Medvedev. In cursul acestor discutii, Basescu a propus ca Romania sa cumpere gaz rusesc direct de la Gazprom, eliminand intermediarii.

"Nu am tinut sa fac public continutul acestor discutii pentru ca nu sunt de interes public. Singurul lucru care era de interes public din discutiile noastre a fost cel legat de contractarea directa de catre Romania a gazului din Federatia Rusa si nu prin intermediari, lucru pe care premierul Putin l-a acceptat", a repetat presedintele Basescu o declaratie pe care a facut-o si cu alte ocazii.

Romania a aflat initial din presa rusa despre faptul ca presedintele Basescu a purtat discutii telefonice, in doua randuri, cu premierul Vladimir Putin, in timpul crizei gazelor dintre Kiev si Moscova, care a afectat Europa pentru cateva zile incepand din 7 ianuarie. Prima dintre convorbirile cu premierul rus a fost initiata de presedintele roman, cea de-a doua a avut loc la initiativa lui Vladimir Putin, potrivit Palatului Cotroceni. Elementul de noutate dezvaluit luni de Traian Basescu este convorbirea cu presedintele Dmitri Medevedev, despre care nu s-a stiut pana acum. Seful statului nu a precizat cand a avut loc aceasta discutie.
Publicat de : ---
Data publicării: 27 Ian 2009 - 06:33
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32191&titlu=Basescu_s_a_plans_lui_Putin_ca_pretul_gazului_rusesc_destinat_Ucrainei_a_afectat_petrochimia_romana