Hunedoara: Cu ochii pe primărie [1]

A fost ultima zi în care cei care vor să conducă primăriile Orăștie sau Șoimuș s-au mai putut înscrie în cursa electorală. Primarii din cele două localități, aleși în iunie trecut, au ajuns parlamentari, iar electoratul este din nou invitat la urne pe 15 februarie, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro).

Cea mai râvnită se pare că este Primăria Șoimuș, unde nu mai puțin de șase candidați s-au înscris în lupta electorală. Aici și-au înscris candidații cinci partide politice și doi independenți. Unul dintre candidații independenți a renunțat.

“Inițial, Mihai Irimie s-a înscris ca și candidat independent. El și-a retras cererea și a candidează acum din partea PD-L. Din acest motiv apare în hârtii că sunt șapte candidați, dar de fapt sunt doar șase. Ne putem aștepta și la suprinze, pentru că oamenii vorbesc în sat că e posibil până la ora 24 să se mai înscrie și alți candidați”, susține Cristina Nariță, președintele Circumscripției Electorale Șoimuș.

Între candidații la Primăria Șoimuș se numără doi pensionari. Unul este independentul Liviu Morar, fost ofițer de pompieri și Vasile Aloaș, din partea PAS, fost ofițer de pompieri. În cursă s-au mai înscris Ioan Ovidiu Popa, din partea PNL, Vasile Pașca, PC, și actualul viceprimar PSD, Dorel Logojan.

Lupta pentru postul de primar al municipiului Orăștie scoate, și ea, din letargie partidele politice. Având în vedere că, aici, e vorba de o miză mai mare, toate formațiunile politice își doresc să câștige competiția electorală din 15 februarie, iar acest lucru nu-l pot face decât înscriind în cursă cei mai buni candidați.

Deși pare contrar așteptărilor de a pune electoratul în situația de a alege din zeci de candidați, la Orăștie doar partidele politice cu reprezentare în Parlament și-au înscris candidații. Pentru democrat-liberalii hunedoreni, cel mai bun candidat pentru alegerile anticipate din 15 februarie, este Alexandru Muntean, cel care timp de 12 ani, adică trei mandate, a fost viceprimarul municipiului, secondându-l pe fostul primar Iosif Blaga. Liberalii au ieșit la rampă cu actualul viceprimar, Gabriel Popa. Din partea PSD va candida Ovidiu Bălan, iar PC îl scoate în față pe Cornel Nicolae Todea.

Cele mai mari șanse de câștig pentru ambele primării Dorel Logojan, PSD, pentru Șoimuș, și fostul viceprimar Alexandru Munteanu, PD-L, la Orăștie.

Publicat de : Anamaria NEDELCOFF
Data publicării: 27 Ian 2009 - 06:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32183&titlu=Hunedoara__Cu_ochii_pe_primarie