Potențial eolian în Caraș Severin [1]

Consiliul Județean derulează un proiect pentru identificarea localităților cu potențial eolian, transmite corespondentul AMOS News. (Informatia.ro).


Județul Caraș Severin va beneficia de o hartă a infrastructurii eoliene până la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an. Proiectul este în valoare de 410.710 euro. El este derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița și municipalitatea din Vârșeț- Serbia. Primele demersuri au fost făcute în urmă cu câteva luni.

Până în prezent, a fost înființat Centrul de Cercetări Aero-Electrice în cadrul Universității „Eftmie Murgu“ și a fost stabilită strategia de cercetare. Totodată, au fost achiziționate informații meteorologice multianuale, sisteme GPS topografice și au fost identificate zonele în care vor fi efectuate măsurători de potențial eolian. Între timp, partenerii sârbi au efectuat în ultimele 11 luni măsurători ale potențialului eolian. Urmează centralizarea rezultatelor și organizarea unui seminar privind protecția mediului și exploatarea energiei verzi.
Publicat de : Vali POPOVICI
Data publicării: 26 Ian 2009 - 05:19
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32173&titlu=Potential_eolian_in_Caras_Severin_