Arad: Plan de afaceri pentru CTP în valoare de 25,5 milioane euro [1]

Consilierii județeni din Arad au aprobat, luni, un plan de afaceri care prevede realizarea în următorii cinci ani a unor investiții în valoare de 25,5 milioane euro la Compania de Transport Public, informează corespondentul AMOS News.

Investițiile urmează să fie făcute pentru înnoirea parcului mijloacelor de transport (cu șapte tramvaie noi și o serie de autobuze), prelungirea rutelor acoperite prin transportul cu tramvaie și un sitem de tip ticketig cu carduri.

Pentru a salva CTP, Primăria Arad și compania consideră că „este absolut necesară demararea investițiilor în mijloace de transport noi și în achiziționarea unui sistem electronic de ticketing”, suma de 25,5 milioane de euro pe care Primăria și CTP vor să scoată la bătaie, conform planului de afaceri, urmând a fi cheltuită în cinci ani.

Programul de investiții propus cuprinde trei componente. Este vorba de investiții pe termen scurt, de la 6 luni până la un an, timp în care obiectivul principal al planului de măsuri vizează în special menținerea serviciului de transport public prin achiziționarea a 20 de minibuze, care să fie incluse într-un program de extindere a rutelor din municipiul, și demararea procedurilor de achiziționare de tramvaie noi.

Pe termen mediu, de un an până la trei ani, se propune achiziționarea a 3 tramvaie noi și demararea implementării unui sistem de tiketing cu carduri, iar pe termen lung, până în 2015, planul amintește de implementarea în totalitate a sistemului de tiketing, construirea a aproximativ 5 km de linie de tramvai, achiziționarea a 7 bucăți de tramvaie noi, creșterea capacității de transport cu 15%, modernizarea a 70% din infrastructructura de transport, modernizarea parcului de autobuze pe bază de combustibili nepoluanți, extinderea rețelei de transport cu tramvaiul.

Întreaga modernizare a companiei, care numără în prezent 980 de angajați, ar urma să se facă prin accesarea de fonduri europene sau prin credite la bănci.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 30 Dec 2008 - 05:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31946&titlu=Arad__Plan_de_afaceri_pentru_CTP_in_valoare_de_25_5_milioane_euro_