Basescu: Mi-am pierdut 80 la suta din electorat dupa alianta cu PSD [1]

23

.12.2008

Presedintele Traian Basescu a recunoscut, aseara, la B1 TV, ca a pierdut electoral de pe urma aliantei dintre PD-L si PSD, dar a sustinut ca, pentru el, primeaza interesul national si nu cel personal. „A fost o solutie cu pierderi enorme, pentru ca electoratul meu este anti – PSD. Cred ca, în momentul de fata, 80 la suta din electoratul meu nu mai e electoratul meu”, a spus Basescu, adaugand ca alegatorii sai cred despre el ca a facut un compromis politic major. Pe de alta parte, seful statului a adaugat ca habar nu are daca va mai candida pentru un nou mandat la Cotroceni. Presedintele a sustinut ca „dragoste cu PSD n-o sa fie niciodata”, dar conjunctura politica a facut ca pesedistii si democrat-liberalii sa devina aliati.

Traian Basescu a povestit ca a ajuns la aceasta solutie dupa ce le-a respins pe celelalte doua: un guvern minoritar PD-L – UDMR, care nu ar fi avut sanse în vremurile de criza ce vor urma în 2009 si 2010, si un guvern cu cele doua partide plus PNL, care nu a fost posibil din cauza pretentiei lui Calin Popescu-Tariceanu de a fi prim-ministru. „N-am putut avea în încredere. Dupa ce a scos o data PD-L de la guvernare, cum puteam avea încredere în dl. Tariceanu?! Mai ia o data mandatul si, a doua zi dupa ce ti-l dau, fugi la Patriciu repede, pupa-te cu el si vezi ce faceti împotriva lui Basescu! Doar prostii nu învata din greseli”, a afirmat presedintele.


Publicat de : ---
Data publicării: 23 Dec 2008 - 05:53
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31916&titlu=Basescu__Mi_am_pierdut_80_la_suta_din_electorat_dupa_alianta_cu_PSD