Covasna: Clericii îndeamnă populația la vot [1]

Preoții maghiari din județul Covasna au lansat joi un apel către electorat, pe care îl îndeamnă să iasă pe 30 noiembrie la vot, transmite corespondentul AMOS News (Informația.ro).

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor (UDMR), a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, un document semnat de mai mulți preoți maghiari reformați, evangheliști și catolici.

Prezentarea respectivului document a venit la numai o zi după ce episcopul reformat Tokes Laszlo a acuzat UDMR de „mituirea bisericilor”. Tokes Laszlo, care s-a aflat miercuri la Sfântu Gheorghe pentru a-și exprima susținerea pentru  candidații independenți sprijiniți de Partidul Civic Maghiar (PCM), a declarat, printre altele, că UDMR ar mitui Biserica Reformată cu intenția de a atrage cât mai multe dintre voturile credincioșilor.
Președintele executiv al PCM  Covasna, Csinta Samu, a declarat joi că speră doar ca preoții să se limiteze la a îndemna oamenii să iasă vot, fără a le indica însă și pe cine anume să voteze.


Publicat de : Monica RIZEA
Data publicării: 28 Noi 2008 - 05:29
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31663&titlu=Covasna__Clericii_indeamna_populatia_la_vot