Basescu, dat in judecata pentru informatii privind tezaurul


Marius Iriza, deputat PRM de Caras Severin si membru al comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, l-a actionat in instanta pe presedintele Traian Basescu in co-solidar cu Administratia Prezidentiala

. Iriza sustine ca a cerut in repetate randuri informatii cu privire la Tezaurul Romaniei de la Moscova si cu actiunile intreprinse de statul roman pentru recuperarea lui. Pentru ca Traian Basescu a evitat sa-i raspunda deputatului, singura solutie a ramas instanta, sustine Iriza. Acesta asteapta ca judecatorii sa-l oblige pe seful statului sa dea un raspuns solicitarilor sale. Deputatul Marius Iriza sustine ca Federatia Rusa ar fi dispusa sa restituie Romaniei tezaurul, fostul ambasador roman la Moscova, Dumitru Prunariu, incepand chiar discutii pe aceasta tema, “moment in care de la Bucuresti i s-a dat ordin sa abandoneze subiectul”. In februarie 2007 Marius Iriza a depus la Departamentul Securitatii Nationale al Administratiei Prezidentiale, condus la acea vreme de generalul Sergiu Medar, solicitarea verificarii unor informatii aparute in presa cu privire la posibilitatea recuperarii tezaurului Romaniei. “In maxim doua luni de zile Sergiu Medar a plecat de la Cotroceni. A trecut un an de zile in care am asteptat un raspuns si in 20 februarie 2008 am revenit cu solicitarea pe adresa Administratiei Prezidentiale, insistand pentru a primi un raspuns” povesteste Iriza. Marius Iriza s-a adresat instantei cerand ca, in temeiul Legii 544, aceasta sa-l oblige pe presedintele Traian Basescu sa raspunda oficial demersului PRM-istului carasean.
Prima sedinta de judecata a avut loc pe 28 octombrie, termen la care Administratia Prezidentiala a depus la dosar o intampinare in urma caruia judecarea s-a amanat pentru 25 noiembrie.
(A.M.PRESS)


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Oct 2008 - 05:56
 

Link ştire