Ilie Sârbu, președinte al Senatului la a treia încercare [1]

Plenul Senatului l-a votat în funcția de președinte al camerei superioare a Parlamnentului pe vicepreședintele PSD Ilie Sârbu. Social democratul a fost ales abia la al treilea vot.

 Regulamentul prevede ca abia din al treilea tur de scrutin să câștige cel care obține majoritatea voturilor celor prezenți. În primele două nedând niciun învingător clar.


La primul tur de scrutin, în urma numărării oficiale, din 82 de voturi valabile, Ilie Sârbu a obținut 43, iar Radu Câmpeanu,- 29, iar Gyorgy Frunda, propus de UDMR -10. Senatorii PD-L și PRM nu au participat la vot.


În al doilea tur, din 78 de voturi, 45 au fost pentru Sârbu și 33 pentru Câmpeanu. În turul al treilea, Sârbu a obținut 43 de voturi și Câmpeanu 32.


Biroul Permanent al PSD i-a acordat un vot de susținere lui Sârbu în defavoarea fostului președinte interimar al Senatului, Doru Ioan Tărăcilă.


Postul de președinte al Senatului a rămas vacant după ce Nicolae Văcăroiu a fost numit în funcția de  președinte al Curții de Conturi.


Democrat liberalii au refuzat să nominalizeze un candidat și au anunțat încă de ieri că vor boicota ședința de plen de astăzi prin refuzului de a vota. Gestul democrat liberalilor a fost criticat de către președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, care afirma faptul că "PDL trădează dreapta din România".


Publicat de : Cosmin BUHUȘ
Data publicării: 29 Oct 2008 - 04:23
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31419&titlu=Ilie_Sarbu__presedinte_al_Senatului_la_a_treia_incercare