Comercianții, sancționați de Primăria Sectorului 3 [1]

Poliția Comunitară a Sectorului 3 a acționat și în ultima săptămână pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, combaterea comerțului stradal neautorizat, menținerea stării de salubritate, precum și pentru paza celor 19 obiective date în responsabilitate.

În această perioadă, s-au întocmit  278  de  sancțiuni contravenționale, cu un cuantum al amenzilor în valoare de 134.550 lei, dintre care:

- comerț neautorizat pe domeniul public: - 112 amenzi totalizând suma de 110.000  lei.

În urma controalelor au fost depistate persoane care comercializau, fără autorizație, fructe, legume,  flori, textile, dar și  țigări fără timbru fiscal. Astfel,  au fost confiscate  peste 700 kg legume și fructe, 220 buc. produse industriale, 440 fire flori etc.

- încălcarea normelor de conviețuire socială – 96 amenzi  -  13.000 lei. Au fost sancționate fapte precum: consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea repetată la mila publică, crearea de disconfort fonic etc.

- încălcarea normelor de salubritate și a normelor de protecție a spațiilor verzi, păstrarea curățeniei pe domeniul public de către posesorii de animale de companie  - 51 amenzi – 8350 lei, aplicate unor persoane surprinse în timp ce aruncau/depozitau deșeuri sau resturi menajere pe domeniul public (pe trotuarul principalelor artere, în zona piețelor sau a unor parcuri).


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Oct 2008 - 04:23
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31415&titlu=Comerciantii__sanctionati_de_Primaria_Sectorului_3