Sef din Primaria Capitalei trimis in judecata [1]

Procurorii PNA au dispus trimiterea in judecata a fostului inspector, sef de serviciu in cadrul Directiei de Inspectie si Control General din Primaria Capitalei, Viorel Vaida, acuzat de luare de mita si fals intelectual.

Potrivit anchetatorilor, acesta a pretins si primit diverse spagi pentru a nu-si indeplini sarcinile de serviciu. In schimbul mitei, Vaida urma sa mentioneze in fals atat la Registrul Unic de Control al unei societati comerciale, cat si in evidenta informatizata a proceselor-verbale de contraventie la PMB ca a efectuat un control la firma respectiva fara sa constate nereguli. Omul de afaceri de la care a pretins banii fusese reclamat pentru poluarea zonei in care isi desfasura activitatea societatea sa. In calitate de sef al serviciului Control ecologic si protectia mediului, Vaida s-a oferit sa aplice o amenda la limita minima prevazuta de lege. Reamintim ca Viorel Vaida a fost prins in flagrant de PNA la data de 11 februarie a.c. Cu toate acestea, trei zile mai tarziu, pentru a da o aparenta de legalitate activitatii sale si in scopul de a-si construi probe in aparare, a declarat in fals ca a aplicat o sanctiune contraventionala societatii respective, in valoare de 10 milioane de lei, anterior flagrantului.
Publicat de : Liliana Nastase
Data publicării: 09 Apr 2005 - 10:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3115&titlu=Sef_din_Primaria_Capitalei_trimis_in_judecata