Consiliul Judetean Dolj taie alocatia orbilor [1]

Aproximativ 3.000 de nevazatori din judetul Dolj nu isi vor mai primi alocatiile sociale, in urma unei hotarari luate de Consiliul Judetean, care a decis sistarea, timp de o luna, a tuturor platilor facute de la buget catre persoanele cu handicap vizual.

Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a declarat ca va sesiza Politia Economica si Curtea de Conturi, pentru ca Serviciul Audit al CJ Dolj a descoperit numeroase nereguli in modul de intocmire si gestionare a dosarelor pentru persoanele nevazatoare. Gabriela Nituica, noul director al Directiei de Asistenta Sociala Dolj, a declarat ca 90 la suta din dosare au fost intocmite fara existenta cererilor de acordare a indemnizatiei. De asemenea, au fost emise decizii de acordare a drepturilor banesti pe luna februarie 2004 unor beneficiari decedati. "Exista o persoana care, conform dosarului, are 105 ani. Din pacate, persoana a decedat la 95 de ani, adica in urma cu zece ani", a declarat Gabriela Nituica. O alta neregula grava pe care a constatat-o echipa de audit a fost aceea ca s-au dat bani unor nevazatori, in baza unor certificate medicale emise pe numele altor persoane, modificandu-se numele, datele personale si tipul de handicap. "Noi emitem actul care angajeaza plata, care este efectuata de Directia Muncii. Ei nu au obligatia sa verifice veridicitatea dosarelor", a mai spus Nituica. Fostul director, George Vila, si fostul director economic, Iulia Constantinescu, au fost nominalizati de presedintele CJ ca principalii vinovati de aceasta situatie. Asociatiile de nevazatori protesteaza in legatura cu situatia din Dolj, considerand ca mii de persoane nu pot fi lasate fara singura sursa de venit, din cauza ilegalitatilor comise de conducerea acestei institutii.
Publicat de : ---
Data publicării: 09 Apr 2005 - 10:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3114&titlu=Consiliul_Judetean_Dolj_taie_alocatia_orbilor