Dihonia politică din Caraș Severin se numește prefect UDMR [1]

Numirea în Caraș Severin a unui prefect din partea UDMR a dat toate aranjamentele politice la nivel de județ peste cap și riscă să creeze disensiuni la nivel de Alianță D.A.- aceasta chiar dacă nimeni nu recunoaște fățiș acest lucru- fapt dovedit și prin refuzul liderilor politici de a comenta numirea lui Peter Albert Seres ca prefect în Caraș Severin.

Jocul politic și mai ales regulile după care acesta se desfășoară sunt greu de înțeles, mai ales privite din afară. Un asemenea caz s-a petrecut și în județul Caraș Severin unde numirea unui prefect din partea UDMR a dat peste cap toate aranjamentele Alianței D.A.

În Caraș Severin lucrurile păreau oarecum puse la locul lor și cărțile politice făcute: PD avea conducerea Consiliului Județean în persoana lui Sorin Frunzăverde, un viceprimar, doi deputați și mai urma să primească funcția de subprefect pentru un apropiat al lui Sorin Frunzăverde.

La acestea se mai adaugă câteva servicii descentralizate și instituții la nivel de județ unde urmează să se facă schimbări în cel mai scurt timp, unele finalizate precum Direcția de Drumuri și Poduri, și cea de Consultanță Agricolă.

PNL avea Primăria Reșița prin Liviu Spătaru, un viceprimar, un senator, cam tot ceea ce înseamnă administrație la nivel de municipiu și mai urma să primească Prefectura prin numirea ca prefect a lui Gavrilă Soran- președintele PNL Caraș Severin.

Pretențiile ,,subțiri’’ ale PUR pentru funcția de subprefect au fost tratate așa cum au fost puse și nu prea au fost băgate în seamă, aceasta cu toate că se făcuseră ceva valuri și Frunzăverde spusese într-o conferință de presă că ,, PUR poate să ceară ori ce fiindcă a dat un ajutor imens în a scăpa de o guvernare PSD’’.

Deci, cu alte cuvinte, țara era pusa la cale, mai urma numirea oficială care parafa înțelegerea când vineri a picat bomba: prefect de la UDMR și asta în condițiile în care organizația județeană a maghiarilor nu numără decât vre-o 600 de membrii dintre care activi abia vre-o 300, restul fiind prea bătrâni sau plecați din județ.

Că lucrurile pot lua o întorsătură neașteptată o dovedește faptul că absolut nimeni din conducerea Alianței D.A. Caraș Severin nu a vrut să comenteze mișcarea impusă de la București: Frunzăverde a spus sec ,,No coment’’ iar Gavrilă Soran și vicepreședintele Horia Irimia de la liberali nu răspund la telefoane. Din surse neoficiale am aflat că liberalii nu sunt de acord cu această numire și ar fi plecat vineri seara la București pentru ași rezolva problema, dar un rezultat nu se știe deoarece nu ai cu cine vorbi. Mai mult chiar, de negăsit este și încă actualul prefect PSD- Cahniță care are telefonul închis.

Problemele în sânul Alianței cărășene abia acum încep: nu se știe cui îi va reveni postul de subprefect, dacă PD va renunța la el iar surse apropiate au declarat că Soran ar fi spus că nu va accepta un post de subprefect- domnia sa mergând pe deviza ,,Totul sau nimic’’.
Publicat de : Vali POPOVICI
Data publicării: 09 Ian 2005 - 09:45
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31&titlu=Dihonia_politica_din_Caras_Severin_se_numeste_prefect_UDMR